В Чернігівській області рятувальники відпрацьовують житловий сектор громадян

В Чернігівській області рятувальники відпрацьовують житловий сектор громадян

10.10.13 08:08 0 970
На Чернігівщині ситуація із пожежами та загибеллю людей у житловому секторі громадян набуває особливої гостроти в умовах осінньо-зимового періоду. З початку року в області виникло 1220 пожеж під час яких загинуло 72 особи, ще 24 отримали травми. Головними причинами такої невтішної статистики є порушення протипожежних вимог при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення, електрообладнання, а також необережність громадян у поводженні з вогнем. З огляду на це, співробітниками обласного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вживаються відповідні практичні заходи.

8-го жовтня рейдовою бригадою проведено профілактичне відпрацювання приватного житлового сектору сіл Жуківка та Горбове Куликівського району, де спостерігається зростання кількості пожеж, а також мали місце трагічні випадки. Особлива увага під час відпрацювання приділялась помешканням осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагонадійних родин. Фахівці Управління та Куликівського районного сектору ДСНС спільно з представниками органів місцевого самоврядування та соціальними працівниками під час відвідувань перевірили стан приладів опалення та електромереж, вказали на наявні протипожежні недоліки, роз’яснили під підпис основні правила безпечної поведінки у побуті та вручали відповідні листівки і пам’ятки. В ході роботи заборонено експлуатацію 2 саморобних електроплиток, які були виявлені у помешканнях соціально незахищеної категорії населення.

Слід зазначити, що такі профілактичні відпрацювання здійснюються по тим населеним пунктам Чернігівщини, які найбільш вражені пожежами, або мали місце випадки загибелі людей на них. Заходи, що вживаються, направлені на те, аби звернути увагу населення більш відповідальніше ставитися до вимог пожежної безпеки, що в свою чергу допоможе зменшити кількість пожеж і трагічних випадків на них.

Рейдова бригада фахівців Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ