Житомирщина: у театрі ляльок розпочато 78-й театральний сезон!

Житомирщина: у театрі ляльок розпочато 78-й театральний сезон!

10.10.13 09:50 0 1124
9 жовтня відбулося відкриття 78-го театрального сезону в Житомирському академічному обласному театрі ляльок. На урочистості з нагоди відкриття завітала заступник начальника управління культури облдержадміністрації Наталія Дзядевич.

Як засвідчують архівні документи 1934-1935 років, при обласному пересувному драматичному театрі Київської області, до якої тоді входила значна частина Житомирщини, був створений Житомирський ляльковий театр під керівництвом видатної актриси Зої Пігулович. Перша вистава театру ляльок – «Юра-замазура» - була безкоштовною, про яку потім було написано в газеті «Радянська Волинь». У 2007 році театр отримав звання академічного.

Нині у ляльковому театрі в репертуарі понад 30 вистав, котрі поставлені на кращі зразки української та зарубіжної класики. Незмінним успіхом у маленьких глядачів користуються спектаклі за мотивами українських народних казок. Завдання кожної вистави не лише розважати дітей, але й повчати та виховувати.

78-й театральний сезон було відкрито новою виставою «Веселі пригоди на лісовій галявині», режисером-постановником якої є Олександр Іноземцев, за сумісництвом викладач Рівненьського інституту культури ім. І. Франка. «Веселі пригоди на лісовій галявині» - вистава інтерактивна, сповнена жартів, спілкування з аудиторією, має не лише динамічний сюжет, а й сучасні декорації, що створюють ілюзію руху. В основі вистави відома народна казка про двох Їжачків, які провчили хвалькуватого Зайця. Запрошені на відкриття нового театрального сезону учні 2-3-х класів загальноосвітньої школи №21 м. Житомира поринули у казковий світ, сповнений яскравих декорацій, веселої музики та талановитої гри акторів.

За новими соціальними ініціативами Президента України «Діти – майбутнє України» кожній дитині в державі повинен бути забезпечений всебічний розвиток для її виховання та навчання. Так Житомирський академічний обласний театр ляльок в кожній виставі намагається виховувати маленького глядача, навчати дітей правилам поведінки, знайомить в ігровій формі із різноманітними життєвими ситуаціями та показує правильний вихід із них. У театрі діти вчаться бути вихованими, добрими та дружними.

«Використовуючи сучасні технології, ми намагаємося організовувати театральне мистецтво у ляльковому театрі. У нас є сайт театру, на якому кожна дитина разом із батьками може ближче познайомитися із роботою акторів, виставами», – говорить директор Житомирського академічного обласного театру ляльок Сергій Мисечко. На думку Сергія Мисечка, одним із пріоритетів діяльності має бути створення таких напрямків роботи, як сімейне дозвілля, де б функціонували дитячі образотворчі програми, проводились майстер-класи для маленьких художників та акторів, а також фестивалі із залученням зарубіжних театрів ляльок.

Заступник начальника управління культури облдержадміністрації Наталія Дзядевич вручила вітальну адресу від управління театральному колективу та побажала творчої наснаги, сімейного благополуччя та вдячних маленьких глядачів.

Театр ляльок, крім лялькових вистав, також пропонує сучасні розважальні послуги для дітей: проведення розважально-ігрових програм на день народження, перше вересня, випускний вогник чи новорічний ранок. Житомирський академічний обласний театр ляльок є одним з центрів духовного та культурного розвитку підростаючого покоління нашої області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ