Участь екіпажу корвета "Тернопіль" в антитерористичній операції НАТО є важливим фактором зміцнення авторитету України - В. Хоптян

Участь екіпажу корвета "Тернопіль" в антитерористичній операції НАТО є важливим фактором зміцнення авторитету України - В. Хоптян

10.10.13 08:55 0 991
8 жовтня, протичовновий корвет Військово-Морських Сил Збройних Сил України “Тернопіль” під командуванням капітана 3 рангу Олега Григор’єва вирушив із Севастополя у Середземне море з метою виконання завдань антитерористичної операції НАТО “Активні зусилля”. Під час патрулювання у визначеному районі Середземного моря екіпаж українського корабля здійснить практичні дії з моніторингу цивільного судноплавства, збору та обліку інформації щодо підозрілих суден, їх супроводження та огляду, супроводження суден з особливо важливими вантажами, протимінного забезпечення цивільного судноплавства. На борту “Тернополя” перебуває оглядова команда у складі членів екіпажу та підрозділу морських піхотинців.

Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України адмірал Юрій Іл’їн під час проводів корабля зазначив, що корвет “Тернопіль” своєю участю в операції “Активні зусилля” робить шляхетну справу для флоту і держави. Керівник виду Збройних Сил висловив впевненість, що екіпаж із честю виконає усі завдання.

Особовому складу також зачитали привітання від керівника регіону, який здійснює шефство над кораблем – голови Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна. Очільник області пишається та гордиться тим, що екіпажу корвета "Тернопіль" доручено особливо важливе завдання нашої держави. На Тернопільщині цей похід вважають підтвердженням Україною статусу розвинутої морської держави, високого професіоналізму, морського вишколу українських військових моряків. Валентин Хоптян побажав морякам успішного плавання і щасливого повернення в рідну базу.

Довідка. Практична фаза антитерористичної операції НАТО “Активні зусилля ” у Середземному морі розпочалася 6 жовтня 2001 року.

Відповідно до угоди між Україною та Північноатлантичним альянсом про участь України у військово-морських операціях на Середземному морі, держава надає підтримку Альянсу шляхом залучення до операції кораблів та оглядових команд Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Мета операції – запобігання незаконному переміщенню зброї, наркотиків, попередження терористичних актів, торгівлі людьми та здійснення контролю за судноплавством.

Попередній раз “Тернопіль” виконував подібне завдання у Середземному морі наприкінці 2010 року. Крім нього в операції від ВМС ЗС України свого часу також брали участь фрегат “Гетьман Сагайдачний” і корвет “Луцьк”.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Казахстан оголосив про ...
Наступна новина: Чернівці: У святковому ...

КОМЕНТАРІ