Тернопілля: про VIII Міжнародний інвестиційний форум розповів у прямому ефірі «Радіо «Рокс» Василь Гецько

Тернопілля: про VIII Міжнародний інвестиційний форум розповів у прямому ефірі «Радіо «Рокс» Василь Гецько

10.10.13 11:03 0 1085
Про економічну подію року в історії Тернопільського краю, а саме про 8-й Міжнародний інвестиційний форум, який відбудеться 11-12 жовтня у Тернополі, в ТРЦ «Подоляни», у прямому ефірі «Радіо «Рокс», у програмі «Позиція» говорив заступник голови Тернопільської ОДА Василь Гецько.

За останні роки обсяг вкладених в гривневому еквіваленті інвестицій в економіку області досяг 3 мільярдів 350 мільйонів гривень.

« на Тернопільщині працює 270 підприємств з іноземними інвестиціями, хоча ще 2 роки тому таких підприємств було 226 і зацікавленість до нашої області зростає», - стверджує Василь Гецько. Найперспективнішими галузями розвитку краю є туристичний напрямок, агропромисловий комплекс, сектор освіти та транспорту. Власне у ці сфери найбільше вкладають гроші інвестори серед яких Німеччина, Чехія, Польща, Кіпр та інші країни.

Найвдалішим інвестиційним форумом Василь Гецько вважає захід 2012-го року, оскільки все те, що анонсувалося у минулому році, вдалося реалізувати на 100 відсотків. «У те, що ми запланували втілити, мало хто вірив, - каже заступник голови області, - проте ми запустили тепличний комплекс, побудували крохмальний завод, ми засадили сотні гектарів яблуневих садів. І усе це робилося під особливим та посиленим контролем голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна. І ми довели, що те, що заявляє та обіцяє влада, дає конкретний результат».

Василь Гецько каже, що стратегія розвитку краю змінюватися щороку не може, тому і поставлені стратегічні завдання та напрямки міняти ніхто не буде. Проте формат VIII Міжнародного інвестиційного форуму дещо зміниться – цього року організатори планують відійти від офіціозу і прагнуть створити комфортні умови для переговорів представників бізнесу.

Нагадаємо, що на форум до Тернополя уже зголосилися приїхати представники 11 країн: Великої Британії, Італії, Польщі, Болгарії, Німеччини, Швеції, Швейцарії, Іспанії, Чехії, Кіпру та Естонії. Також запрошені представники США.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області під ...
Наступна новина: В Луцьку відділ у справах ...

КОМЕНТАРІ