Рівненська міліція закликає громадськість до співпраці

Рівненська міліція закликає громадськість до співпраці

10.10.13 08:00 0 1046
Керівництво УМВС України в Рівненській області ініціювало спільну нараду правоохоронців з очільниками громадських формувань по охороні громадського порядку і державного кордону та громадських помічників дільничних інспекторів міліції.

Співпраця органів внутрішніх справ та людей є однією зі складових частин підвищення ефективності охорони громадського порядку, захисту прав і свобод громадян. Тому міліціонери закликають небайдужих людей брати активну участь у забезпеченні правопорядку у своєму місті чи селі як громадські помічники дільничних інспекторів міліції чи як члени громадських формувань.

Під час наради здобутими навиками з колегами поділилися найдосвідченіші дружинники. Один з них — Василь Лещук, який з вересня 2010 року очолює «Спеціалізований загін сприяння міліції «Захист». Спільно з працівниками міліції, громадське формування, що нараховує 31 особу, патрулює вулиці Рівного, веде роз’яснювальну роботу серед мешканців обласного центру, про необхідність дотримання порядку, бере участь у боротьбі з дитячою бездоглядністю та правопорушень серед неповнолітніх. Особливу допомогу громадськості відчувають правоохоронці під час проведення масових заходів. Чимало колишніх учасників цього формування уже стали співробітниками міліції.

– Громадське формування готує кадри з перспективою подальшого працевлаштування в органи внутрішніх справ, – зазначив під час наради заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки Олег Берест. — Здебільшого особи, які співпрацювали з міліцією таким чином, йдуть працювати дільничними інспекторами чи у патрульну службу. Таких кандидатів ми беремо до лав співробітників органів внутрішніх справ охоче, адже вони мають досвід роботи та не з чуток знають про діяльність міліції.

Найактивніших членів громадських формувань та громадських помічників дільничних інспекторів міліції правоохоронці нагородили годинниками від начальника УМВС України в Рівненській області генерал-майора міліції Василя Лазутка.

Олена Дудко,

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Ужгороді навчалися ...

КОМЕНТАРІ