Орендара квартири затримали за підозрою у вбивстві господині помешкання

Орендара квартири затримали за підозрою у вбивстві господині помешкання

10.10.13 08:20 0 884
Одеська пенсіонерка, яка здавала кімнату в оренду, стала жертвою одного зі своїх квартирантів. Спроба втекти зловмиснику не вдалася: підозрюваний був затриманий, причому в момент вчинення ще одного злочину.

72-річна жінка заробляла на життя тим, що здавала в оренду одну з двох кімнат своєї квартири в Канатному провулку. Клієнтів шукала в районі залізничного вокзалу. Жінка була товариською, і коли сусіди помітили, що цілий день з квартири ніхто не виходить, занепокоїлися. А коли побачили через вікно, що пенсіонерка лежить на підлозі, подзвонили на спецлінію «102».

Господиня приміщення була мертва. Експерти виявили на голові загиблої рублені рани. Поряд із тілом лежала сокира, пляшки, пачки від цигарок, речі в квартирі були розкидані. Мобільного телефону господині знайти не вдалося. Співробітники міліції з'ясували, що кілька днів тому одну з кімнат орендував молодий чоловік, якого в останній день ніхто не бачив. Він і став головним підозрюваним у скоєнні вбивства.

Оперативники встановили, що ймовірний вбивця після скоєння злочину вирушив до малознайомого хлопця, який мешкає в житловому масиві Таїрова. Потім вони разом відправилися в Іллічівськ, де пару днів відвідували розважальні заклади. Після цього повернулися на Таїрова, звідки підозрюваний зник разом із грошима і речами господаря квартири. На що той і вирішив поскаржитися до райвідділу. Заявник зайшов у кабінет до оперуповноваженого, щоб дати пояснення, і на прохання співробітника міліції повідомити прикмети людини, яка його обікрала, несподівано вигукнув: «Так ось же він!». І показав на дошку оголошень з орієнтуванням на розшукуваного злочинця.

Таким чином, було встановлено особу підозрюваного. Ним виявився громадянин однієї з держав пострадянського простору. У свої 29 років він вже був судимий у себе на батьківщині, скоїв ще один злочин і був оголошений в розшук. В Україні він також розшукувався за підозрою у вчиненні злочину в Києві. Протиправна діяльність гостя міста була зупинена співробітниками міліції біля ринку «Привоз», де він скоїв грабіж.

Підозрюваний зізнався у скоєнні злочину. Він розповів, що господиня квартири заборонила приходити пізніше 11-ї години вечора і в нетверезому стані, однак він цю умову порушив. З'явившись близько третьої ночі у п'яному вигляді, квартирант посварився з пенсіонеркою. Коли жінка взяла телефон з наміром подзвонити в міліцію, чоловік схопив сокиру і обухом став наносити удари по голові своєї жертви, після чого забрав гроші та мобільний телефон потерпілої, і втік.

Стосовно затриманого выдкрито кримінальне провадження згідно ч. 1ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Прес-служба Одеського міського управління міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Селін: "Всі хлопці хочуть ...

КОМЕНТАРІ