На затриманому в Росії судні «Ґрінпісу» «знайшли наркотики»

На затриманому в Росії судні «Ґрінпісу» «знайшли наркотики»

10.10.13 08:45 0 979
На борту судна «Арктик Санрайз», затриманого в Росії після спроби протестної акції екологічної організації «Ґрінпіс» минулого місяця, слідчі в перебігу обшуку знайшли, ймовірно, наркотичні речовини, заявив речник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Юрист російського відділку «Ґрінпісу» Михайло Крейндлін у відповідь звернув увагу, що судно вже тривалий час перебуває без екіпажу і його контролюють невідомі люди. «Не хочу нікого звинувачувати, але знайти можна все, що завгодно», – сказав він російському агентству «Інтерфакс».

Судно «Арктик Санрайз» із міжнародною групою активістів-екологів затримали російські прикордонники після того, як 18 вересня ґрінпісівці намагалися влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобування нафти на арктичному шельфі. Усіх 30 затриманих активістів «Ґрінпісу», членів команди їхнього судна, а також фотографа і відеооператора, громадян 18 країн, звинуватили в піратстві, скоєному організованою групою; в разі визнання вини за таким звинуваченням їм може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі. Їх також узяли під досудовий арешт на два місяці.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Сех: ...

КОМЕНТАРІ