Число жертв катастрофи судна з мігрантами в Італії перевищило 300

Число жертв катастрофи судна з мігрантами в Італії перевищило 300

10.10.13 08:45 0 971
Число жертв катастрофи судна з мігрантами біля італійського острова Лампедуза в Середземному морі минулого тижня сягнуло 302 після того, як аквалангісти дістали з затонулого судна раніше не виявлені тіла загиблих. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Серед жертв на цей час – 210 чоловіків, 83 жінки і 9 дітей. Тим часом далі не відома доля ще десятків людей.

Загалом із судна, яке затонуло 3 жовтня, врятували 155 мігрантів. Припускають, що всього їх було там близько півтисячі, переважно біженців із Еритреї й Сомалі.

ж острів відвідали прем’єр-міністр Італії Енріко Летта і президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу. Європейський урядовець, зокрема, пообіцяв надати Італії додатково 30 мільйонів євро для перебудови центрів для біженців. А італійський керівник пообіцяв влаштувати загиблим державний похорон.

Острів Лампедуза лежить у Середземному морі поміж італійською Сицилією і берегами Тунісу і є однією з головних точок, через які мігранти з Африки намагаються потрапити до Євросоюзу. За даними італійського видання La Repubblica, протягом десяти років у Середземному морі лише біля берегів Сицилії затонули понад 6 тисяч осіб, які незаконно намагалися потрапити до Європи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Сех: ...

КОМЕНТАРІ