За фальсифікацію пільгового документа чоловік більше року проведе за гратами

За фальсифікацію пільгового документа чоловік більше року проведе за гратами

10.10.13 12:45 0 1011
Котовським міськрайсудом Одеської області за використання завідомо підробленого пенсійного посвідчення 48-річний житель Котовського району отримав покарання у вигляді одного року і двох місяців обмеження волі.

У травні поточного року працівники УМВС України на Одеській залізниці в потязі сполученням «Вапнярка-Одеса» затримали чоловіка, який пред’явив провіднику "липове" пенсійне посвідчення інваліда ІІ групи для проїзду у вказаному електропотязі.

Чоловік зізнався, що взимку, перебуваючи на міському продовольчому ринку, підібрав бланк пенсійного посвідчення, а вдома у знайдений документ вклеїв свою фотографію, підробив відбитки печаток та записав свої анкетні дані, або, іншими словами, сам собі «виписав» пільговий документ. Вилучене посвідчення правоохоронці направили на експертне дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр, висновок якого підтвердив факт підробки документа.

«Працівники транспортної міліції постійно проводять заходи щодо виявлення фактів використання громадянами підроблених документів для безоплатного проїзду в приміських електропотягах. Тільки з початку цього року було задокументовано 9 таких випадків - повідомив начальник ЛВ на ст. Котовськ підполковник міліції Ігор Березовенко – «а за вище вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України. Крім цього, оскільки громадянин достеменно знав, що документ підроблений і використовував його, то дії правопорушника кваліфіковані і за ч.4 ст. 358 КК України» – додав правоохоронець.

При обранні виду та міри покарання суд визнав винним жителя Котовського району у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1 і 4 ст. 358 КК України, та шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно засудив його до одного року і двох місяців обмеження волі, звільнивши від відбування призначеного покарання, якщо чоловік на протязі одного року не скоїть нового правопорушення.

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За 9 місяців міліція ...
Наступна новина: Львів: «Школа дизайну та ...

КОМЕНТАРІ