Яким ЗМІ довіряють івано-франківці?

Яким ЗМІ довіряють івано-франківці?

10.10.13 13:00 0 1015
Результати соціологічного дослідження ефективності методів поширення інформації про діяльність представників органів місцевого самоврядування.

Впродовж липня 2013 року в Івано-Франківську соціологічною групою «ВИМІР» проводилось опитування мешканців міста на тему обізнаності івано-франківців про події у місті та шляхи отримання інформації про них.

Як зазначають соціологи, загалом населення Івано-Франківська оцінює свою обізнаність про події у місті на середньому рівні. Основна частина жителів міста, понад 2/3 з усіх опитаних знає лише про найбільш резонансні події, які відбуваються у обласному центрі Прикарпаття. Приблизно рівна кількість людей (бл.14-15%) відповідно належать до груп осіб, які більш ретельно відслідковують події у місті та, навпаки, взагалі не слідкують за ними.

Найбільш доступним та впливовим джерелом інформування про події місцевого значення є регіональне телебачення. Так, найбільша телевізійна аудиторія новин сконцентрована на обласному телебаченні «Галичина». Великий рейтинг серед телевізійних новин має і канал «24». А от комунальне телебачення «Вежа» суттєво програє боротьбу за інформаційний простір. В першу чергу це пов’язано з відсутністю власного каналу мовлення на загальнодоступному телебаченні (виходить виключно у кабельній мережі), проте й недостатньою промоцією каналу серед потенційних споживачів.

Для майже половини опитаних головним джерелом інформації є розповіді друзів та колег.

Приблизно однакову долю (майже 1/3) в інформуванні жителів займає місцева преса та радіостанції. Газета «Галичина» посідає перше місце серед друкованих мас-медіа. Популярними є рекламні видання, зокрема «Афіша Прикарпаття» та «Анонс-контракт». Доволі високий рейтинг має і комунальна газета «Західний кур’єр», понад 24%, дещо менший – 22% – газета «Репортер».

Інші джерела інформування не відіграють суттєвого впливу на обізнаність жителів Івано-Франківська. Понад 60% івано-франківців регулярно відвідують мережу Інтернет. В той же час «світова павутина» слугує не стільки джерелом отримання інформації про події, скільки джерелом спілкуванням між певними людьми.

Варто зауважити, що найменш обізнані Івано-Франківці про діяльність секретаря міської ради М. Вітенка. Більше половини респондентів не помічають інформації про нього в мас-медіа. Натомість міський голова В. Анушкевичус найбільш присутній у ЗМІ. Однакові показники демонструють обізнаність про роботу виконавчого комітет міської ради та самої міської ради. Отже, діяльність міського голови більш відома для івано-франківців ніж діяльність міської ради, що вказує на орієнтацію населення швидше на конкретну особистість, ніж на колегіальний орган.

Звіт за результатами соціологічного дослідження можна завантажити ТУТ

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Правоохоронці Волині ...

КОМЕНТАРІ