Львів: «Якщо люди разом – то все виходить», - А.Садовий про відновлення дворика на вул.Кривоноса

Львів: «Якщо люди разом – то все виходить», - А.Садовий про відновлення дворика на вул.Кривоноса

10.10.13 14:13 0 865
У співпраці з GIZ та мешканцями, місто цього року відремонтувало внутрішній двір на вул. Личаківській, 5. Зараз відновлюють внутрішній двір на вул. Кривоноса, 7. Також розпочались роботи на вул. Лисенка, 5.

Як розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, двори обирали за принципом згоди мешканців долучитися фінансово.

— Мешканці повинні були самі зголоситися, щоб їхній двір впорядкували, але за умови, що якусь частку коштів вони проплатять. Було вибрано три двори – на вул. Личаківській, 5, на вул. Лисенка, 5 та Кривоноса, 7. — На вул. Личаківській, 5 роботи вже майже завершені, залишилось ще встановити лавки т а озеленити. — На вул. Лисенка, 5 роботи тільки розпочались, але там ситуація інша – там створено ОСББ. Де не створено – там важче працювати. — Лілія Онищенко

Перед виконанням робіт з поверхневої перебудови подвір'я на вул. Кривоноса, 7, Галицькою районною адміністрацією були проведені ремонтні роботи каналізації у подвір'ї, що є внеском ЛМР у покращення стану внутрішнього двору. Вартість робіт склала 34 тис. грн.

Загальна вартість робіт облаштування двора становить 285 тис грн., з них 23 тис. грн. оплачують мешканці, решту – проект GIZ.

— Тут є хороша кооперація, мешканці об’єдналися і по 1 тис. грн додають, щоб цей дворик став ще кращий. Місто виконує роботи по каналізуванню, «Зелений Львів» виконує роботи по зрізці дерев, GIZ понад 200 тис. грн виділяє, щоб влаштувати тут покриття, поставити тут майданчик, каруселі, спортивну частину, альтанку, щоб це місце було радісне для всіх. Ми підтримуємо спільну працю людей. Якщо люди є об'єднані і є разом, то знаходяться кошти і в міста, і в наших колег з GIZ. Це приклад, який має бути наслідуваний іншими мешканцями Львова. Якщо люди разом — то все виходить. — Андрій Садовий, міський голова Львова

Як зазначила Лілія Онищенко, наступного року по цьому проекту вибиратимуть менші двори, де є менше квартир і легше працювати з мешканцями.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: увага, розшук!
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ