У Львівській області в облдержадміністрації обговорили питання щодо боротьби з порушеннями прав інтелектуальної власності

У Львівській області в облдержадміністрації обговорили питання щодо боротьби з порушеннями прав інтелектуальної власності

10.10.13 10:56 0 978
9 жовтня, заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів провела чергове засідання Координаційної ради по боротьбі з порушеннями прав інтелектуальної власності.

Під час засідання заслухали інформацію про роботу Державної системи захисту прав інтелектуальної власності у Львівській області. Зокрема, заслухали інспекцію з питань інтелектуальної власності, відділення податкової міліції, митного контролю, служби боротьби економічними злочинами ГУ МВС України та СБУ у Львівській області.

Відповідальні служби доповіли про вжиті заходи протягом ІІІ кварталу 2013 року щодо попередження у Львівській області незаконного виробництва, розповсюдження і реалізації аудіо- і відеопродукції, компакт-дисків та інших об’єктів інтелектуальної власності та пропозиції щодо подальшої співпраці та скоординованих дій.

«Проголошений Україною курс на інтеграцію до Європейського Союзу потребує забезпечення захисту прав на об’єкти авторських і суміжних прав та об’єкти промислової власності на рівні, який існує в економічно розвинених країнах», – зазначила І. Романів. – «Питання інтелектуальної власності завжди є центром уваги керівництва нашої держави. На виконання вимог указів Президента України, відповідних доручень Уряду України на системній основі вживаються заходи, спрямовані на попередження і викриття правопорушень у сфері інтелектуальної власності, створення та вдосконалення необхідної для протидії цим явищам законодавчої бази», – додала заступник голови ОДА.

Також Ірина Романів наголосила, що діяльність Координаційної Ради при Львівській ОДА має стати потужним механізмом боротьби з правопорушеннями в галузі інтелектуальної власності в регіоні та дієвим механізмом припинення обігу товарів, виготовлених з порушенням прав інтелектуальної власності на теренах нашої області.

За результатами засідання Координаційної ради вирішили збільшити кількість планових перевірок з питань дотримання вимог законодавства у сфері інтелектуальної власності, проводити просвітницьку та інформаційну роботу, організовувати спільні круглі столи, семінари та консультації.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: ГУ ДСНС у Рівненській ...

КОМЕНТАРІ