ГУ ДСНС у Рівненській області здійснено перевірку готовності сил та засобів цивільного захисту Рівненського району у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій під час несприятливих погодних умов

ГУ ДСНС у Рівненській області здійснено перевірку готовності сил та засобів цивільного захисту Рівненського району у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій під час несприятливих погодних умов

10.10.13 10:57 0 1043
На виконання Графіка перевірок місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій з підготовки до осінньо-зимового періоду 2013-2014 року, затвердженого першим заступником голови Рівненської облдержадміністрації, працівниками Головного управління ДСНС України у Рівненській області 09 жовтня проведено перевірку готовності органів управління та сил цивільного захисту Рівненського району та об’єктових формувань до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій під час несприятливих погодних умов шляхом відпрацювання умовної ввідної у Рівненській центральній районній лікарні, що відноситься до об’єктів з масовим перебуванням людей.

Перевірка готовності проводилась шляхом відпрацювання умовної ввідної, а саме: на території Рівненської центральної районної лікарні в результаті несприятливих погодних умов (інтенсивні опади, обледеніння) припинено електропостачання, яке призвело до порушення технологічного процесу котельні, внаслідок чого стався вибух газу, зруйновано будівлю котельні та виникла пожежа. У результаті вибуху 1 особа загинула та постраждало 2 працівники лікарні. В лікарні припинено електро та теплопостачання.

Метою перевірки було визначення ступеня готовності місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту в Рівненському районі до виконання завдань за призначенням, а також готовності медичного закладу Рівненської центральної районної лікарні до дій в складних екстремальних ситуаціях зимового періоду.

У ході відпрацювання умовної ввідної, черговим персоналом об’єкта своєчасно було проведено оповіщення персоналу та служб цивільного захисту району. Залучені до ліквідації аварії сили прибували вчасно, керівний та особовий склад служб цивільного захисту району в ході відпрацювання ввідної діяв організовано, із завданням справився.

На місці умовної аварії було зібрано штаб із ліквідації надзвичайної ситуації, під час роботи якого проведено заслуховування посадових осіб усіх служб, які залучалися до ліквідації НС щодо оцінки обстановки проведених заходів та надання пропозицій для управлінських рішень. У цілому, робота штабу, служб цивільного захисту та об’єктових формувань була організована і злагоджена. Посадові особи отримали практичні навики щодо організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру під час несприятливих погодних умов.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області в ...
Наступна новина: Міліціонери проводять ...

КОМЕНТАРІ