У Тернополі презентували перший український фільм для дітей «Іван Сила»

У Тернополі презентували перший український фільм для дітей «Іван Сила»

10.10.13 13:15 0 1004
«Іван Сила» — український дитячий художній фільм режисера Віктора Андрієнка. Знятий за книгою Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу». Стрічку повністю відзняли за державні кошти. Бюджет фільму становив близько 16 млн. грн.

Презентувати фільм «Іван Сила» у Тернопіль завітав режисер Віктор Андрієнко, а також актори – Василь Вірастюк та Сергій Конюшок. Сама ж презентація, спочатку для дітей, згодом для преси та глядачів, відбулася за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації. За що актори і подякували владі області, зокрема за сприяння заступнику голови-керівнику апарату Тернопільської ОДА Юрію Желіховському.

Презентація фільму у Тернополі пройшла з великим успіхом і за усіма традиціями – з червоною доріжкою, автографами та фотосесією. За словами Віктора Андрієнка, перспективи в українського кіно є. «Минулого року вийшла одна українська прем’єра «Той хто пройшов крізь вогонь». А цього року разом з нами виходить ще 2 прем’єри. А потім ще 3 прем’єри. Тому українське кіно буде розвиватися».

Актори Василь Вірастюк і Сергій Конюшок зізнаються, що зіграти у фільмі їм було за честь, адже це повчальне кіно для дітей, для підростаючого покоління, в якому перемагає правда.

«Під час зйомок мені треба було показати емоції. Це дійсно велика праця, саме тоді починаєш розуміти, що інколи емоційно можна виснажитись більше, аніж фізично», - каже Василь Вірастюк.

У четвер, 10 жовтня, Віктор Андрієнко та Василь Вірастюк презентуватимуть фільм у Дніпропетровську.

Довідка. Фільм «Іван Сила» оповідає небувалу історію життя нашого співвітчизника Івана Фірцака, який народився в червні 1899 року в українському селі Білки Іршавського району на Закарпатті. У 18 років він став артистом чехословацького цирку і побував у 64 країнах світу, дивуючи всіх своїми перемогами. Чемпіон Чехословаччини з важкої атлетики та боротьби, чемпіон Європи з культуризму. За неймовірну силу він отримав прізвисько Іван Сила — Кротон. Іван Фірцак виграв чимало поєдинків з відомими борцями світу. З рук королеви Англії Іван Фірцак отримав шолом і пояс, оздоблені золотом та діамантами. Американська преса називала його найсильнішою людиною ХХ століття. У 1937 році у самому розквіті своєї слави він повернувся на Батьківщину.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ