В Закарпатській області свалявські міліціонери виступили з лекцією перед учнями ліцею

В Закарпатській області свалявські міліціонери виступили з лекцією перед учнями ліцею

10.10.13 13:45 0 856
Днями в Свалявському професійно–будівельному ліцеї на запрошення заступника директора по виховній роботі Марії Герко з нагоди Дня юриста відбулась лекція на правову тематику.

На неї було запрошено в.о. директора Свалявського районного центру соціальної служби для дітей та молоді Еріку Лавренюк, провідного спеціаліста Свалявського районного управління юстиції Мар’яну Мішко, головного спеціаліста служби у справах дітей Свалявської РДА Антоніну Полянич та начальника СКМСД старшого лейтенанта міліції Івана Станковича.

Розпочала лекцію Мар’яна Мішко, яка розповіла учням про службу, в якій вона працює, завдання, покладені законом на їх працівників, історію започаткування відзначення дня юриста, ознайомила учнів з деякими аспектами роботи юристів, вказала на значущість даної професії. Наголосила, що у суспільстві існує ряд юридичних спеціальностей, які традиційно належать до числа провідних і мають особливе значення у справі забезпечення правопорядку і законності. Це суддя, прокурор, слідчий, інспектор карного розшуку, адвокат, юрисконсульт, нотаріус, але без юридичної освіти вони неможливі.

Івана Станкович з власного досвіду розповів учням про види правопорушень, які найчастіше зустрічаються в наш час, особливо злочини, які скоюють неповнолітні. Звернувся до учнів з такими словами: «Інколи з власного нерозуміння ми допускаємо такі помилки у своєму житті, за які пізніше приходиться дорого платити. Та ця плата вимірюється в ризику занапастити своє життя, життя своїх рідних… Ваш вік є специфічним і ви схильні до негативного впливу зі сторони ваших ровесників. Та я можу переконати вас, що досить одного протиправного вчинку, щоб назавжди перекреслити ваше щасливе майбутнє».

А головний спеціаліст служби у справах дітей А.Полянич запропонувала підліткам переглянути відеоматеріал про шкідливість куріння.

Такий вид співпраці з різними структурами є дуже корисним, адже як виховаєш дитину змалку, які навички і звички їй привиєш, таке й майбутнє на неї чекатиме, переконана Марія Герко.

Вікторія Калабішка

Свалявський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Оригінальний металевий ...

КОМЕНТАРІ