У Львівській області стрийські правоохоронці розповіли школярам, яка небезпека чатує на них в Інтернеті

У Львівській області стрийські правоохоронці розповіли школярам, яка небезпека чатує на них в Інтернеті

10.10.13 15:03 0 869
Стрийські правоохоронці провели урок безпеки з учнями третього та четвертого класів загальноосвітньої школи №8 міста Стрия. Йшлося на уроці, передусім, про небезпеку, яка чатує на дітей у мережі Інтернет, а також про правила безпечної поведінки удома, на вулиці та на дорозі.

Зустріч правоохоронців з дітьми проходила у формі жвавого діалогу. Працівники міліції розповідали школярам як не потрапити у небезпечну ситуацію, якщо довелося залишитись наодинці удома, нагадали про правила дорожнього руху, яких повинні дотримуватися діти, щоб не потрапити у дорожньо-транспортну пригоду. Школярі з захватом слухали гостей та відповідали на тематичні запитання.

Міліціонери відмітили, що задоволені тим, що більшість дітей безпомилково назвали номери телефонів екстрених служб, працівники яких завжди прийдуть на допомогу у не передбачуваній ситуації. Водночас, міліціонери звернули увагу дітей на недопущення неправдивих викликів міліції, швидкої чи «надзвичайників».

Говорили правоохоронці і про віртуальну безпеку та як захиститися від кіберзлочинців. Адже учні початкових класів вже є користувачами мережі та мають свої сторінки у соціальних мережах. І часто діти публікують дуже багато особистої інформації, яка не потрібна для того, щоб просто спілкуватися у мережі. Правоохоронці наголосили, що оприлюднення таких даних може завдати шкоди, якщо ними скористаються зловмисники або недоброзичливці.

На завершення зустрічі діти порадували правоохоронців зачитавши власні твори. Як зазначив вчитель початкових класів ЗОШ №8, діти з нетерпінням чекали на зустріч з працівниками міліції та написали маленькі твори, у яких виклали своє бачення такої потрібної та надзвичайно важливої професії міліціонера.

Зокрема, Віталій Бахмач, учень 4-А класу, у своєму творі написав: «Я знаю, що ваша професія дуже важка. Ви слідкуєте за порядком, затримуєте правопорушників. Ваша робота часто пов’язана з небезпекою. Міліціонери не тільки стежать за порядком в громадських місцях, але й постійно мусять бути на сторожі - надати допомогу потерпілому, знайти загублену дитину, розшукати і затримати небезпечного злочинця».

А таким бачить міліціонера Ярослав Адамович, учень 4-А класу: «Для мене міліціонер – це мужня та відважна людина. Ваша професія є небезпечна, але дуже важлива у нашому житті, адже ваша робота - це захищати нас, людей, та нашу Батьківщину. Тому будьте завжди сильними, мужніми, відважними, адже наш народ вірить у вас та довіряє Вам своє життя».

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

За матеріалами Ольги Марцинюк,

помічника начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території управління ...
Наступна новина: Жінки-представниці ЗМІ ...

КОМЕНТАРІ