Fitch присвоїв ПриватБанку довгостроковий рейтинг інвестиційного (вищого ) класу

Fitch присвоїв ПриватБанку довгостроковий рейтинг інвестиційного (вищого ) класу "А-" зі стабільним прогнозом

10.10.13 11:05 0 986
Міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло ПриватБанку національний довгостроковий рейтинг "А-" зі стабільним прогнозом ( національний довгостроковий рейтинг " A-( укр) " зі стабільним прогнозом) . Про це йдеться в повідомленні агентства. Необхідно відзначити , що значення «А» у шкалі рейтингових агентств відноситься до найвищого , інвестиційного класу. 

Як повідомили в ПриватБанку , зараз банк переглядає свої підходи співпраці з рейтинговими агентствами з метою оптимізації роботи і вибору адекватного варіанту . Це викликано недавніми діями іншого рейтингового агентства Moody ` s , яке наприкінці вересня агресивно знизило рейтинги України і всіх українських емітентів , перевівши їх з групи « В » в переддефолтному зону « С ». Два інших рейтингових поки агентства Fitch і Стандартний & Бідний зберігають рейтинги для України на рівні " В".
 
У ПриватБанку відзначають , що зниження рейтинговим агентством Moody ` s українських банків до переддефолтного рівня не відображає реальну ситуацію в банківському секторі та фінансове стані українських банків. В цілому , зниження українських рейтингів агентством Moody ` s напередодні підписання Україною угоди з ЄС виглядає дивним , враховуючи , що вчора Міжнародний валютний фонд ( МВФ ) поліпшив прогноз зростання економіки України за підсумками 2013 до 0,4 % (з прогнозованого у квітні поточного року 0) , при цьому знизивши прогноз інфляції до 0% в 2013 році (раніше прогнозувався показник у 0,5 %).
 
Також банкіри звертають увагу , що прогнози рейтингових агентств щодо девальвації курсу гривні також не збуваються. Восени минулого року , була передбачена 10% девальвація гривні до рівня 8,8 грн . / USD , однак курс пішов зовсім в інший бік і гривня зміцнилася на міжбанківському ринку до рівні 8,08 грн . / USD. За 9 місяців 2013 українська гривня девальвувала всього на 2 % по відношенню до долара США , порівняно з російським рублем , наприклад , який на міжбанківському ринку втратив 7,5 % за аналогічний період. На тлі інших валют ринків ( Ринки, що розвиваються ) гривня є найбільш стабільною , так для порівняння: індонезійська рупія девальвувала на 19,7 % , південноафриканський ранд - 19,3 % , індійська рупія - 12,7 % , бразильський реал - 8,8 %.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Активісти ВК "НАСТУП" ...

КОМЕНТАРІ