У Волинській області прокуратура Турійського району не допустила незаконної передачі в оренду об’єкту природно-заповідного фонду

У Волинській області прокуратура Турійського району не допустила незаконної передачі в оренду об’єкту природно-заповідного фонду

10.10.13 13:19 0 1000
Завдяки заходам прокурорського реагування, вжитим прокуратурою Турійського району, не допущено незаконної передачі в оренду фізичній особі водного об''єкту природно-заповідного фонду для рибогосподарських потреб.

Турійською районною державною адміністрацією 17 вересня 2013 року прийнято розпорядження, яким надано дозвіл жителю Луцького району на укладення строком на 5 років договору оренди озера «Озерянське».

Це озеро знаходиться у межах Озерянської сільської ради Турійського району та входить до загальнозоологічного заказника місцевого значення «Озерянський».

Відповідно ж до вимог Водного кодексу України, з 01 липня 2013 року не підлягають передачі у користування на умовах оренди для рибогосподарських потреб водні об’єкти, що розташовані в межах територій та об’єктів, які перебувають під охороною відповідно до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" .

Крім того, громадянин, якому було надано в оренду озеро, правоохоронними органами на даний час оголошений у розшук як особа, яка ухиляється від суду у зв''язку із вчиненням злочину. Щодо нього судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Задля усунення порушень закону прокурором району внесено подання голові Турійської РДА.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування рішення про передачу в оренду озера «Озерянське» скасовано, чим попереджено незаконну передачу в оренду водного об''єкту природно-заповідного фонду площею понад 16 га та земельної ділянки під ним загальною площею понад 18 га.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ