В Житомирській області покращення соціального захисту ветеранів війни – головне завдання влади

В Житомирській області покращення соціального захисту ветеранів війни – головне завдання влади

10.10.13 14:19 0 917
Згідно з Указом Президента України Віктора Януковича «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», пріоритетним визначено підвищення рівня життя ветеранів. При цьому Глава держави наголошує: «В основі всіх заходів я бачу ідею посилення соціального захисту людей старшого покоління і ветеранів з боку держави».

Аби обговорити можливості поліпшення соціального захисту та медичного обслуговування ветеранів, голова облдержадміністрації Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський брали участь у IV виїзному спільному пленумі обласної організації ветеранів України та колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, яке відбулося 9 жовтня, у Володарськ-Волинському.

Наразі на Житомирщині проживає майже 56 тисяч ветеран війни, понад 5 тисяч із яких є інвалідами війни, 7 тисяч – учасниками бойових дій, 34,5 тисяч – учасників війни, 8,5 тисяч осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», один повний кавалер ордена Слави та більше ста тисяч дітей війни.

«Четвертий рік поспіль поліпшення рівня соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної, їх медичного та соціального обслуговування залишається пріоритетним для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування нашої області», – зауважив Сергій Рижук під час засідання.

Виступаючи перед ветеранами, керівник області коротко зупинився й на питаннях реформування галузі охорони здоров’я, що нині впроваджується у державі.

«Насамперед я хочу заспокоїти вас: ця реформа не передбачає ліквідації у районах фельдшерсько-акушерських пунктів. Навпаки, Президент України Віктор Янукович націлює нас покращення їх матеріально-технічної бази та укомплектування необхідними медикаментами. Так, нещодавно ми відкрили ще один фельдшерсько-акушерський пункт у Чуднівському районі», – пояснив Сергій Миколайович.

Нагадаємо, що цьогоріч Житомирщина у рейтингу Кабінету Міністрів України посіла друге місце за напрямом «Освіта і охорона здоров’я». «Ми цілеспрямовано продовжуємо курс на відновлення районних лікарень. Зокрема, вже переоснащено шість таких закладів, а до кінця року будуть завершені роботи у ще п’яти. На ці потреби з обласного бюджету додатково спрямовано 132 млн. грн..», – зазначив голова облдержадміністрації.

Стосовно запровадження безкоштовних медичних послуг Сергій Рижук пояснив присутнім, що відповідно до настанов Глави держави, компенсації витрат на купівлю ліків і медичне обслуговуванням здійснюватимуть винятково для ветеранів та осіб, котрі законодавчо претендують на певні пільги.

Цього року для надання пільг, у тому числі ветеранам і дітям війни, за рахунок державних коштів у бюджетах міст і районів області передбачено 242,5 млн. грн., що на 1,8 млн. грн. більше, ніж торік. Також за рахунок коштів державного бюджету 56 тисяч ветеранів війни до 5 травня своєчасно отримали одноразову грошову допомогу на загальну суму 27 млн. грн.

Зі свого боку, голова обласної ради Йосип Запаловський як керівник представницької гілки влади на Житомирщині зазначив: «Співпраця з ветеранськими організаціями – пріоритетна для влади області. Ми й надалі будемо забезпечувати наших ветеранів якісним медичним обслуговуванням».

Медичне та ресурсне забезпечення ветеранів ніколи не втрачало своєї актуальності, а завжди перебуває у центрі уваги керівництва області, медичної громадськості Житомирщини та забезпечується низкою законодавчих актів, зокрема Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». На цьому, доповідаючи про відповідні заходи, акцентував заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Кобилінський.

«У лікувально-профілактичних закладах Житомирщини для стаціонарного оздоровлення ветеранів війни розгорнуто 901 ліжко, 240 із яких розміщені в обласному госпіталі для ветеранів війни, 101 – в обласних лікувальних закладах та 560 – у районах та містах області, – конкретизував посадовець. – До того ж, в області продовжує функціонувати мережа ветеранських аптечних закладів – 13 пунктів і 61 відділ при аптеках, в яких лікарські засоби реалізовуються за відповідними рецептами лікарів».

На пільгове забезпечення ветеранів війни заплановано 3006 грн., із яких наразі використано 887,5 тис. грн. Із цих коштів 444,0 тис. грн. ми спрямували на пільгове медикаментозне забезпечення та 443,5 тисяч – на безкоштовне зубне протезування.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міжнародне Товариство ...

КОМЕНТАРІ