Fitch присвоїв ПриватБанку довгостроковий рейтинг інвестиційного (вищого) класу ' А-' зі стабільним прогнозом

Fitch присвоїв ПриватБанку довгостроковий рейтинг інвестиційного (вищого) класу ' А-' зі стабільним прогнозом

10.10.13 11:21 0 1030
Міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло ПриватБанку національний довгостроковий рейтинг 'А-' зі стабільним прогнозом (National Long-term Rating of 'A-(ukr)' with a Stable Outlook). Про це йдеться в повідомленні агентства. Необхідно відзначити, що значення 'А' в шкалі рейтингових агентств відноситься до найвищого, інвестиційного класу.

Як повідомили в ПриватБанку, зараз банк переглядає свої підходи співпраці з рейтинговими агентствами з метою оптимізації роботи і вибору адекватного варіанту. Це викликано недавніми діями іншого рейтингового агентства Moody's, яке наприкінці вересня агресивно знизило рейтинги України і всіх українських емітентів, перевівши їх з групи 'B' в переддефолтну зону 'C'. Два інших рейтингових агентства Fitch і Standard & Poor's поки зберігають рейтинги для України на рівні 'В'.

У ПриватБанку відзначають, що зниження рейтинговим агентством Moody's українських банків до переддефолтного рівня не відображає реальну ситуацію в банківському секторі та фінансовий стан українських банків. В цілому, зниження українських рейтингів агентством Moody's напередодні підписання Україною угоди з ЄС виглядає дивним, враховуючи, що вчора Міжнародний валютний фонд (МВФ) поліпшив прогноз зростання економіки України за підсумками 2013 до 0,4% (з прогнозованого у квітні поточного року 0), при цьому знизивши прогноз інфляції до 0% в 2013 році (раніше прогнозувався показник у 0,5 %).

Також банкіри звертають увагу, що прогнози рейтингових агентств щодо девальвації курсу гривні також не збуваються. Восени минулого року була передбачена 10% девальвація гривні до рівня 8.8 грн./USD, однак курс пішов зовсім в інший бік, і гривня зміцнилася на міжбанківському ринку до рівні 8.08 грн/USD. За 9 місяців 2013 українська гривня девальвувала всього на 2% по відношенню до долара США, порівняно з російським рублем, наприклад, який на міжбанківському ринку втратив 7,5% за аналогічний період. На тлі інших валют ринків (Emerging markets) гривня є найбільш стабільною, так для порівняння: індонезійська рупія девальвувала на 19,7%, південноафриканський ранд - 19,3%, індійська рупія - 12,7%, бразильський реал - 8,8 %.

ПриватБанк - найбільший український банк і лідер роздрібного банківського ринку.

У 2012 році ПриватБанк увійшов до ТОП -10 найбільших банків Центральної та Східної Європи. Додаткову інформацію можна знайти на офіційному сайті банку: privatbank.ua.

Прес-офіс ПриватБанку в Рівному
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 4 ...
Наступна новина: Брифінг Ігоря Швайки та ...

КОМЕНТАРІ