Олег Тягнибок: «Законопроєкт щодо посилення гарантій незалежности суддів свідчить про повну узурпацію влади»

Олег Тягнибок: «Законопроєкт щодо посилення гарантій незалежности суддів свідчить про повну узурпацію влади»

10.10.13 12:09 0 1143
Побудова держави має базуватися на принципах розподілу влади на виконавчу, законодавчу та судову. Запропонованим законопроєктом режим знищить базові принципи побудови держави. Після ухвалення цього документа буде узурпація влади одним кримінальним кланом. Про це 10 жовтня 2013 року заявив голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час розгляду законопроєкту № 2522а «Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів».

Лідер націоналістів наголосив, що те, яким чином нині відбувається ухвалення вказаної законодавчої ініціятиви не є шляхом до євроінтеграції: «Буцімто шляхетними намірами насправді мостять дорогу до пекла. Тактика, яку вибрали нині представники Партії регіонів, є зрозумілою. Вони розказують, що нібито хочуть інтегруватися в Европу, ухвалюють закони з правильними назвами, але суть тих законів є абсолютно протилежною. Це, зокрема, стосується і цього законопроєкту. Цим документом надають повноваження Президентові призначати на посаду судді безстроково, який фактично може заблокувати призначення судді, не підписавши відповідного Указу. Включення до складу Вищої Ради Юстиції Голови Конституційного Суду України, Голови Верховного Суду України, Голови Ради суддів України, Генерального прокурора України перетворять Раду юстиції в корпоративний орган, для того, щоб організувати такий собі «междусабойчик» і здійснювати «дерибан» у юридичній царині. Очевидно, що цей законопроект ухвалювати не можна».

Парламентар зауважив, що нині Україні необхідно мати незалежність суддів.

«Судовій владі нині не вірить практично ніхто. Тільки ворогові можна побажати йти до суду і врегульовувати спори. Суддів треба обирати, особливо місцевих судів. У громади має бути право відкликати суддів. За незаконно ухвалене рішення, якщо рішення буде опротестовано, суддя має компенсувати це з власної кишені. Наголошую, законопроєкт у запропонованій редакції свідчить про повну узурпацію влади, і не треба прикриватися Европою, бо це - лицемірство. Тому фракція ВО «Свобода» не буде підтримувати запропоновані владою зміни до Конституції та буде наполягати на ухваленні змін до Конституції, запропонованих опозицією. Ми переконані, що прийде той час, що в Україні будуть незалежні суди», – заявив Олег Тягнибок.

Зауважимо, що провладна більшість «проштовхнула» вказану законодавчу ініціятиву, попри аргументовані заперечення опозиційних парламентарів.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові чадним газом ...
Наступна новина: За 9 місяців міліція ...

КОМЕНТАРІ