ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області: З Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій виключено старі моделі

ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області: З Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій виключено старі моделі

10.10.13 19:54 0 873
Затверджено нову редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій. До переліку сертифікованих приладів увійшли 69 моделей касових апаратів.
Це апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.
Особливістю нової редакції стало виключення з реєстру старих моделей реєстраторів розрахункових операцій. Це були апарати, які не передавали звітність в електронній формі.
Нагадаємо, що з 2013 року користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходів в електронному вигляді. Для технічного переоснащення платникам встановлено перехідний період до 1 січня 2014 року – з цієї дати запроваджується відповідальність за неподання електронної звітності.
Наразі, 4619 касових апаратів в області забезпечують передачу контрольно-звітної інформації в електронній формі. Це становить майже 80 відс. загальної кількості зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій. Власникам цих реєстраторів вже не потрібно накопичувати велику кількість первинних документів на паперовій стрічці, вся інформація зберігається тільки в електронному вигляді.
З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html).
Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 01.10.13 №522.

Прес-служба ГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області:
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ГУ Міндоходів у ...
Наступна новина: На Прикарпатті 95 відс. ...

КОМЕНТАРІ