Міліція почала викликати на допити учасників акції проти нелегітимної Київради

Міліція почала викликати на допити учасників акції проти нелегітимної Київради

10.10.13 21:28 0 924
10 жовтня 2013 року члени Київської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» отримали повістки до Шевченківського районного відділку міліції. Найімовірніше, приводом до такого інтересу з боку правоохоронних органів стала участь свободівців 2 жовтня 2013 року в акції протесту біля Київради.

На разі відомо, що повістки було вручено двом партійцям – Василеві Зозулі та керівникові Голосіївської районної партійної організації Олександрові Колісніченку. Цікаво, що повістки вручили в період із шостої до сьомої ранку безпосередньо працівники правоохоронних органів, хоча, згідно з частиною 1 статті 135 Кримінального процесуального кодексу України, особу можна викликати до слідчого і шляхом здійснення виклику по телефону. Важливим є й те, що у повістці не було вказано процесуальний статус, в якому перебувають активісти та процесуальна дія, для участі в якій їх викликають, що є грубим порушенням статті 137 Кримінального процесуального кодексу України.

«Дивно, що повістку привезли о шостій ранку, хоча могли б і просто передзвонити. У ній не вказали ні для чого мене викликають у відділок, ні чи підозрюють мене в чому-небудь. Гадаю, що мій виклик пов'язаний із недавнім «штурмом» нелегітимної Київради. Влада просто хоче зламати нашу волю до протесту супроти несправедливости», – заявив Олександр Колісніченко.

Як відомо, 2 жовтня 2013 року під час акції протесту під Київрадою, коли народні депутати України та активісти намагалися зайти до приміщення КМДА, бійці спецпідрозділу «Беркут» застосували проти них грубу фізичну силу. Зокрема, міліціянти використовували сльозогінний газ, били людей кийками. Також з-за щільного кільця «Беркута» у протестувальників кидали димові шашки. Детальніше: http://www.svoboda.org.ua/media/photos/042752/

Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ