Буковинські правоохоронці вивчали досвід Литовських кОлег у роботі з неповнолітніми

Буковинські правоохоронці вивчали досвід Литовських кОлег у роботі з неповнолітніми

11.10.13 08:32 0 894
Представники кримінальної міліції у справах дітей УМВС області відвідали Вільнюс у рамках II-го Міжнародного литовсько-українського конкурсу «Дружать діти на планеті» за участю Президента Литовської Республіки Далі Грібаускайте.

На заключну частину конкурсу та підведення підсумків до мальовничої столиці Литви міста Вільнюс були запрошені представники з 4 областей України, серед яких була і Чернівецька. Після завершення урочистостей для гостей влаштували семінар, під час якого литовські правоохоронці поділились досвідом роботи з неповнолітніми та новітніми формами профілактики правопорушень серед дітей та підлітків.

За словами начальника ВКМСД УМВС України в Чернівецькій області Миколи Басараба основні зусилля у профілактичній роботі литовські колеги покладають на те, щоб зробити дозвілля неповнолітніх більш змістовим. Тому дітей та підлітків активно залучають до відвідування різноманітних гуртків та секцій.

Цікавим досвідом можна назвати також створення спеціальних шкіл для батьків, де працюють не тільки правоохоронці, а й психологи та представники соціальних служб. З батьками проводяться лекції, профілактичні бесіди та дають корисні поради у конкретних проблемних випадках.

Також у Литві існують так звані «новітні школи» і для дітлахів, мета яких виявити індивідуальні схильності дитини та спрямувати навчання саме на розвиток цих здібностей.

Микола Басараб запевнив, що корисний досвід по можливості буде використаний і у роботі працівників кримінальної міліції у справах дітей УМВС області.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ