У Волинській області їзда вночі, в туман і дощ

У Волинській області їзда вночі, в туман і дощ

11.10.13 09:22 0 876
Згідно зі статистикою, 80% аварій, які відбулися під час дощу або в тумані, вночі (умови обмеженої видимості) складають зіткнення з автомобілем, що рухається попереду. Цікаво, що найчастіше водії сумлінно прагнуть витримувати безпечну відстань між машинами, не здогадуючись про те, що людському оку всі предмети крізь водяну пару і краплі здаються приблизно вдвічі віддаленими, ніж насправді! Додамо, що водяна пара не тільки погіршує видимість, але й змінює забарвлення майже всіх предметів (окрім червоного): жовтий колір стає червонуватим, а зелений – жовтуватим. У зв’язку з цим на світлофорі будьте обережнішими.

У тумані найкраще використовувати спеціальні протитуманні фари з низьким і широким пучком світла. Якщо авто ними не обладнане, то непогано включити задню протитуманну: вона допоможе краще позначити авто на дорозі. У тумані часто виникає ситуація, коли фари не допомагають: усе одно вам нічого не видно, як не видно і вас. Хороший спосіб – включити аварійку: миготливі оранжеві вогні видно дуже добре, навіть якщо туман густий!

А найголовніша небезпека на дорозі в цей період – пішоходи, які, виходячи вночі на зебру в темному одязі, не завжди розуміють, що важко помітити. Тому радимо пішоходам (до речі, цього ж вимагають і ПДР) в умовах обмеженої видимості перед тим, як вийти на дорогу, в тому числі й на пішохідний перехід, переконатися, що ви не створите небезпеки для руху (вихід на дорогу не змусить водія екстрено приймати міри щодо запобігання наїзду).

Аналіз ДТП показує, що найчастіше водії не встигають вчасно зупинитися з тієї причини, що спочатку невірно вибрали швидкість руху. На слизькій дорозі краще їхати повільніше або тримати велику дистанцію до автомобіля, що йде попереду. Так ви уникнете неприємних наслідків для себе та інших учасників дорожнього руху.

Маємо надію, що поради стануть Вам у пригоді та сприятимуть безпечній поїздці під час дощу та туману.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Заява про наміри
Наступна новина: У четвер, 10 жовтня, в ...

КОМЕНТАРІ