Волинські правоохоронці разом із лісниками розшукали бабусю та її онука, які загубилися в лісі

Волинські правоохоронці разом із лісниками розшукали бабусю та її онука, які загубилися в лісі

11.10.13 09:08 0 790
Двоє жителів Рівненщини вісім годин блукали у волинських лісах, аж доки не побачили ліхтарі рятівників.

Того дня сім’я із Кузнецовська збирала гриби в Маневицькому районі Волині. Коли настав час повертатися додому, з’ясувалося, що пані Ольги та її онука Михайлика ніде немає.

Цілий день бабуся з онуком не відходили далеко від дочки та її чоловіка. Час від часу вони зустрічалися. Але згодом 8-річний Михайлик та 72-річна Ольга Опанасівна навіть не відгукувалися.

Було близько 18-ї години. Уже сутеніло, тож гаяти час на самостійні пошуки не стали. Викликали правоохоронців. Завдяки умілим організаторським здібностям начальника відділу дільничних інспекторів міліції маневицького райвідділу міліції Вадима Каращука на допомогу прибули працівники міліції та місцевого лісництва.

– Кількагодинні пошуки не приносили результатів, – розповів Вадим Каращук. – Ми переживали, щоби бабуся з онуком не дійшли до боліт, адже там знайти їх буде дуже важко. Лише близько 2-ї години ночі за кілька метрів до кордону з Рівненщиною лісівники почули, що на їхній клич хтось відгукується. Присвічуючи ліхтарями, вони побачили у темряві Ольгу Опанасівну та Михайлика.

– Ми натрапили на роздоріжжя доріг. Напевно, пішли неправильною, тому що повернутися до батьків не вдавалося, – розгублено повідомив хлопчик.

Згодом його бабуся розповіла, що вони будь-що намагалися вийти до людей: – Ми весь час намагалися вийти з лісу. Неважливо, де саме, аби тільки до людей. Іти було важко, холодно, ще й боліли ноги. Почергово відпочивали, присівши на відро. Я переживала за Михайлика, щоби він не замерз і не злякався.

Бабусю та її онука відразу пригостили гарячим чаєм та відвезли до рідних, які від хвилювань не знаходили собі місця.

За добросовісне ставлення до службових обов’язків та допомогу у пошуках жителів Рівненщини начальник управління МВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук нагородив Вадима Каращука, районного мисливствознавця Миколу Корця та головного лісничого маневицького лісгоспу Олександра Чернишина іменними годинниками.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ