В Закарпатській області іршавські міліціонери спілкувалися з лідерами учнівського самоврядування

В Закарпатській області іршавські міліціонери спілкувалися з лідерами учнівського самоврядування

11.10.13 08:51 0 808
Нещодавно у приміщенні Іршавського районного будинку дитячої творчості відбувся круглий стіл на тему: «Допоможи ровеснику не помилитись у виборі шляху», організований у рамках Тижня правових знань.

Серед присутніх учасників круглого столу були лідери учнівського самоврядування з різних навчальних закладів району, начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Іршавського райвідділу міліції майор Василь Волошиновський, головний спеціаліст служби у справах дітей Іршавської РДА Наталія Петканич, директор Іршавського районного центру соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді Ірина Вовканич та ін.

На зустрічі за «круглим столом» було обговорено разом із учнями такі питання, як законодавче та нормативно-правове забезпечення захисту прав дитини в Україні, особливості криміногенної ситуації в підлітковому середовищі, основні причини вчинення неповнолітніми противоправних дій, соціальна профілактика жорстокого поводження з дітьми, небезпека в Інтернеті, поради підліткам, щоб не опинитися в ситуаціях ризику.

Під час проведення «круглого столу» майор Волошиновський розповів про стан криміногенної обстановки в підлітковому середовищі на території району. Навів конкретні приклади, де підлітки під впливом дорослих ставали на злочинний шлях. Значна увага була приділена вживанням неповнолітніми наркотичних, алкогольних та тютюнових виробів.

Підлітків застерегли від негативного впливу в Інтернеті, адже у ньому можна почерпнути як багато позитивної інформації, так можна попасти під вплив людей із сумнівною поведінкою. При спілкуванні в мережі Інтернет потрібно бути вкрай обережними, особливо при знайомстві з невідомими людьми, повідомляти їм мінімум інформацію про себе і своїх близьких.

Наталія Петканич порекомендував учням, якщо вони опиняються у нештатних ситуація, обов′язково повідомляти дорослим, вчителям, які у свою чергу повинні негайно повідомити до міліції.

Крім цього, підліткам було надано поради, як не опинитися в ситуаціях ризику.

Віта ГОРЗОВ

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати міської ради ...
Наступна новина: Леонід Бицюра: "На ...

КОМЕНТАРІ