У четвер, 10 жовтня, в облдержадімінстрації відбувся тренінг на тему «Програмно-цільовий методу формування та виконання місцевих бюджетів: методологічні та практичні аспекти».

У четвер, 10 жовтня, в облдержадімінстрації відбувся тренінг на тему «Програмно-цільовий методу формування та виконання місцевих бюджетів: методологічні та практичні аспекти».

11.10.13 09:23 0 799
Участь у тренінгу взяли: експерти Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень, працівники департаменту фінансів облдержадміністрації, міських та районних фінансових управлінь, а також представники головних розпорядників коштів обласного бюджету та головного управління Державної казначейської служби у Закарпатській області.

Наразі, пріоритетним завданням у галузі державних фінансів є підвищення ефективності видатків місцевих бюджетів шляхом запровадження програмно-цільового методу бюджетування на рівні місцевих бюджетів, котрий надасть можливість проводити контроль та аналіз ефективності використання бюджетних коштів.

Відтак, протягом 2012 року до експерименту із запровадження програмно-цільового методу бюджетування в Закарпатській області долучилися обласний бюджет та бюджети міст обласного значення.

У 2013 році згідно з наказом Міністерства фінансів України від 30.01.2012 №59 «Про внесення змін до Основних підходів до запровадження програмно-цільового методу складання та виконання місцевих бюджетів» до експерименту залучено усі районні бюджети області.

На в області учасниками експерименту (19 бюджетів) розроблено бюджетні запити у форматі ПЦМ, затверджено на сесіях відповідних рад додаток 3-1 до рішення про бюджети на 2013 рік у форматі ПЦМ та відповідно паспорти бюджетних програм. Загальна кількість затверджених паспортів бюджетних програм складає 1 049, у тому числі по бюджетах, які долучилися до експерименту у 2013 році – 575 паспортів.

У загальному ПЦМ визначають як перехід в плануванні місцевих бюджетів від короткострокового (постатейного) планування до прогнозованого планування на середньострокову перспективу, перехід від утримання бюджетних установ до надання послуг населенню високої якості.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ