Івано-Франківські школярі відвідали кінологічний центр при УМВС

Івано-Франківські школярі відвідали кінологічний центр при УМВС

11.10.13 09:11 0 898
Прикарпатські працівники кримінальної міліції в справах дітей спільно зі спеціалістами кінологічної служби міліції організували екскурсію до кінологічного центру при УМВС в Івано-Франківській області для дітей 5-го класу ЗОШ №12.

Окрім пошуків зброї, наркотиків та вибухівки, тварини демонстрували циркові номери, які кінологи підготували спеціально для школярів. Діти отримали неймовірне задоволення, зізнаються, самі в майбутньому мріють дресирувати собак.

Прикарпатські пси зарекомендували себе як одні із кращих в Україні .Собака Хайка була задіяна у Євро-2012. В Житомирі Хайка зайняла перше місце на кінологічному змаганні.

А нещодавно старший інспектор кінолог Андрій Попаца з собакою Райда посіли загальне третє місце на Чемпіонаті Міністерства внутрішніх справ України з багатоборства кінологів.

Школярі на власному досвіді тепер знають, що службовий собака для правоохоронця – це і напарник, і асистент, і, звичайно, друг. Конкуренцію їм не може скласти жоден сучасний технічний винахід, адже добре навчений собака здатний успішно брати участь в охороні громадського порядку та серйозних спецопераціях із затримання небезпечних злочинців.

Діти залюбки приміряли спеціальний одяг кінологів.

Робота служби полягає в задіянні тварин у найрізноманітніших сферах діяльності міліції. Прикарпатські кінологи брали участь у миротворчих місіях в Косово. Там, спеціалісти разом із собаками займалися пошуком вибухівки та зброї.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: У Львівській області до ...

КОМЕНТАРІ