На вулицях Львова, з ініціативи правоохоронців, вже встановлено 120 камер відеоспостереження

На вулицях Львова, з ініціативи правоохоронців, вже встановлено 120 камер відеоспостереження

11.10.13 08:55 0 787
У місті Львові вже встановлено 120 камер відеоспостереження, які розміщуються у місцях паркування автотранспорту та біля під’їздів будинків в житлових мікрорайонах з метою профілактики злочинності та запобіганню скоєння правопорушень.

Про це під час прес-конференції, яка відбулася 9 жовтня у Головному управлінні МВС України у Львівській області, повідомив начальник ГУМВС генерал-лейтенант міліції Олександр Рудяк.

Очільник міліції Львівщини також поінформував, що у наступному році планується встановити ще понад 300 камер відеоспостреження у центральній частині та у всіх мікрорайонах Львова, особливо у так званих «спальних» районах де найбільший рівень концентрації квартирних крадіжок.

«Починаючи з наступного року, буде виділено більше 900 тис. грн. на встановлення камер відеоспостереження по всьому місту, які будуть заведені в центр оперативного реагування міліції. Фактично, будемо намагатися закрити відеокамерами спостереження всі, без виключення, стратегічні напрямки. Завдяки цій технології, робота правоохоронних органів суттєво полегшиться у пошуках злочинців», - зазначив Олександр Рудяк.

Він також відмітив, що у країнах Західної Європи така система роботи правоохоронців вже опрацьована і дієва. Завдяки відеозйомці і спеціальній програмі, міліціонерам простіше буде встановити особу і знайти правопорушника після скоєння ним першого злочину і не допустити скоєння ним наступних правопорушень.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ