У Львові пройшла обласна акція «Профілактика та раннє виявлення раку грудної залози та шийки матки»

У Львові пройшла обласна акція «Профілактика та раннє виявлення раку грудної залози та шийки матки»

11.10.13 11:07 0 887
На Львівщині вшосте стартувала традиційна обласна акція «Профілактика та раннє виявлення раку грудної залози та шийки матки».

З метою поінформованості населення про цей захід, 9 жовтня у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі відбулась прес-конференція за участю провідних онкологів та гінекологів області.

Заступник головного лікаря онкоцентру з лікувальної роботи Орест Тріль ознайомив присутніх із інформацією про захворюваність та рівень ранньої діагностики у Львівській області. Зокрема, на Львівщині за минулий рік виявлено 700 випадків раку грудної залози (340 жінок померло), 267 випадків раків шийки матки (померло 118 жінок).

Роман Іванців – завідувач мамологічного відділення онкоцентру зазначив, що більшість жінок занадто пізно звертаються за медичною допомогою. Зазвичай рак у ІІІ-ІV стадії. Але ж рак вважається візуальним, доступним для діагностики. В області лише 10% жінок діагностувались у 1 стадії раку грудної залози. Близько 90 % виявлених пацієнток щорічно отримують спеціалізоване лікування.

У цьому році лікарі онкоцентру вперше провели органозберігаючу операцію – трахелектомію. Така методика дозволяє зберегти репродуктивну функцію жінки.

Цього ж дня в рамках Всеукраїнського проекту «Турбуйся про них» журналістки, що прийшли на прес-конференцію, змогли проконсультуватись у лікаря-мамолога, молодші 40 років – зробити УЗД грудних залоз, а старші мамографію.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина до зими ...
Наступна новина: На Тернопіллі з ...

КОМЕНТАРІ