У Львівській області молоді правоохоронці поспілкувалися з людиною-легендою - Іваном Мотринцем

У Львівській області молоді правоохоронці поспілкувалися з людиною-легендою - Іваном Мотринцем

11.10.13 10:36 0 1056
Президент приватної юридичної фірми «Фенікс», заслужений юрист України, генерал-лейтенант міліції запасу Іван Мотринець завітав до Львівського державного університету внутрішніх справ, щоб поспілкуватися з курсантами вишу. Шановного гостя представив ректор ЛьвДУВС генерал-лейтенант міліції Михайло Цимбалюк, відзначивши, що присутнім у залі випала унікальна можливість поспілкуватися українським генералом, одним із перших начальників міліції Львівщини за період незалежної України.

«Сьогоднішній гість, окрім того, що є знаним юристом не лише в Україні, а й за її межами – ще й широко відомий письменник, у творчому доробку якого чимало творів. Поезії, детективи, повісті, романи – у більшості з них описується життя міліціонерів як радянського періоду, так і періоду незалежної України», - з перших слів Михайло Михайлович дав зрозуміти курсантам, що перед ними стоїть не просто людина, а справжня «жива легенда».

Досвід Івана Михайловича, його безцінні знання та невпинний ентузіазм не можуть залишити байдужим жодного, хто мав можливість з ним спілкуватися. Курсанти навчального закладу не стали винятком – вони із зацікавленням слухали про його життєвий шлях, адже звання генерала-лейтенанта міліції сьогоднішній гість отримав за багаторічну, невтомну та віддану службу в органах внутрішніх справ України.

Цього року виповнилося 43 роки, як Іван Мотринець закінчив Львівську школу міліції, таким чином свій службовий шлях він пройшов від курсанта до генерала, 14 років пропрацювавши у підрозділах карного розшуку, потім обіймав посади начальника райвідділу, заступника начальника ГУМВС у Львівській області, а згодом й очолив міліцію Львівщини. Пропрацювавши в ОВС майже 30 років, Іван Михайлович пішов на пенсію, після чого зайнявся юридичною практикою, адвокатською та охоронною діяльністю. Його професіоналізм засвідчило заснування власної юридичної фірми, до якої за допомогою та порадою щодня приходять громадяни.

Шановний гість розповів про свою творчість, поділився цікавими історіями, які траплялися йому під час міліцейської служби, прикладами з розкриття злочинів, давав поради та настанови молодому поколінню правоохоронців.

«Якщо ви хочете до себе шанобливого ставлення, то пам’ятайте, що повага, шана та доброта до людей повинні бути повсякчас у ваших думках і діях, адже ви – стражі порядку, дзеркало суспільства», - з такими словами звернувся до курсантів генерал Мотринець.

Молоді правоохоронці охоче задавали гостеві різноманітні запитання, хотіли почути думки авторитетної людини з приводу реформування системи МВС, нового кримінального процесуального законодавства, отримати практичні поради на майбутнє.

На завершення зустрічі ректор ЛьвДУВС Михайло Цимбалюк щиро подякував Іванові Михайловичу за згоду взяти участь у зустрічі та висловив надію, що таке тепле та корисне для курсантів спілкування відбулося далеко не востаннє.

ВЗГ ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Господарства та служби ...
Наступна новина: Тернопілля: більше 23 тисяч ...

КОМЕНТАРІ