Житомирський Ботанічний сад святкує своє 80-річчя

Житомирський Ботанічний сад святкує своє 80-річчя

11.10.13 08:31 0 1845
Вже 80 років поспіль житомирський Ботанічний сад є складовою Житомирського національного агроекологічного університету. Він квітує на берегах річки Путятинки – притоки Тетерева – у східній частині міста на площі близько 35 гектарів. Заснований як навчальна та науково-дослідна база Житомирського сільськогосподарського інституту (нині – Житомирський національний агроекологічний університет). Це єдина наукова установа такого профілю на території житомирського Полісся.

У цьому зеленому куточку завжди можна віднайти щось цікаве. На території саду ростуть різноманітні декоративні рослини, у ставку наукової установи плавають два чорних лебедя, для них на воді облаштований невеличкий будиночок.

Ботанічний сад підтримує зв’язки з усіма аналогічними установами України та зарубіжних держав. Часто у саду буває учнівська молодь, гості Житомира та області, котрі мають можливість ознайомитися з багатьма видами рослинного світу всіх континентів.

На святкування ювілею до Ботанічного саду завітали представники облдержадміністрації, міської ради, викладачі Житомирського національного агроекологічного університету, студенти та представники засобів масової інформації. З вітальним словом до гостей свята звернувся ректор університету професор Валерій Микитюк.

«Ботанічний сад є не лише «перлиною» нашого міста, а й усього Полісся. У часи голодомору 1932–1933 року студенти агроуніверситету разом із викладачами закладали перші ділянки Ботанічного саду, – нагадав Валерій Мар’янович. – Наразі тут вирощується багато цінних дерев, кущів і трав’янистих рослин. Живі колекції Ботанічного саду постійно викликають інтерес у науковців, гостей і жителів обласного центру. Я хотів би, передовсім, висловити слова подяки нашим вченим, ветеранам праці, усім дикторам саду за ту повсякденну, наполегливу та клопітку працю, результати якої ми бачимо нині».

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук постійно приділяє особливу увагу розвитку Ботанічного саду. Цього разу він особисто зробив науковцям-аграріям неочікуваний приємний подарунок: передав для саду дерева сакури, плакучої черешні та гінкго, а також понад півтора десятка елітних кущів малини та смородини, чорниці щитової та високорослої.

У рамках заходу відбулася наукова конференція «Ботанічні сади: проблеми інтродукції та збереження рослинного різноманіття», фестиваль українських страв і виставка «Щедрі дари Полісся».

Про це повідомили у Житомирській ОДА

PS: Сад непрерывного цветения.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Надаючи допомогу ...
Наступна новина: Буковинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ