На Рівненщині підвищують родючість ґрунтів.

На Рівненщині підвищують родючість ґрунтів.

11.10.13 08:24 0 912
Так, на полях сільськогосподарського підприємства «Агро-Експрес-Сервіс», що у Млинівському районі, четвертий рік поспіль проводять вапнування. Таким чином вдається розкислити ґрунт і підвищити засвоєння фосфоро-калійних добрив. Це все, кажуть фахівці, безпосередньо впливає на врожайність, а також робить рослини стійкими до хвороб, шкідників та несприятливих погодних умов.

Окрім того, аби знекислити землю, на полях розсівають дефекат (відходи від переробки цукрових буряків, що також містять вапно). А ще на землях, які обробляє «Агро-Експрес-Сервіс», проводять розщільнення ґрунту, адже глибока оранка краще накопичує і зберігає вологу. У поєднанні з вапнуванням та мінеральними добривами це дає неабиякий результат – підвищення родючості майже на 30 відсотків.

З кожним роком площі орних земель збільшуються. Для Рівненщини, яка є аграрним регіоном, їх ефективне використання є одним із пріоритетів. Адже від цього залежить розвиток сільськогосподарської галузі загалом та сільських територій зокрема. У результаті, місцеві бюджети поповнюються, люди мають роботу, а власники паїв — належну плату за те, що підприємства користуються їх землею.TwitterVK.init({apiId:3602090, onlyWidgets: true});VK.Widgets.Like("vk_like840", {type: "mini"}); if (window.Ya && window.Ya.Share) {Ya.Share.update();} else {(function(){if(!window.Ya) { window.Ya = {} };Ya.STATIC_BASE = 'http:\/\/img\-css.friends.yandex.net\/';Ya.START_BASE = 'http:\/\/my.ya.ru\/';var shareScript = document.createElement("script");shareScript.type = "text/javascript";shareScript.async = "true";shareScript.charset = "utf-8";shareScript.src = Ya.STATIC_BASE + "/js/api/Share.js";(document.getElementsByTagName("head")[0] || document.body).appendChild(shareScript);})();}Нравится.soc_no a{color:#d6d6d6; font-size:8px;} .soc_yes a{color:#d6d6d6; font-size:8px;display:none;}SocButtons v1.5

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Транспортна міліція ...

КОМЕНТАРІ