Україна – серед найбідніших країн світу – звіт

Україна – серед найбідніших країн світу – звіт

11.10.13 08:06 0 924
Україна опинилася серед країн із найменшим середнім статком у перерахунку на одного дорослого жителя. Про це йдеться у цьогорічному «Звіті глобального багатства» від швейцарського банку Credit Suisse. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Для України показник становить менше ніж 5 тисяч доларів на людину. Це – найнижча у шкалі категорія, сюди потрапили також Білорусь, Молдова, низка країн Африки, Індія та Болівія. Росія і більшість інших країн СНД – у групі 5-25 тисяч доларів на одного дорослого жителя, пише «РБК-Україна».

Найбагатшими виявилися швейцарці: кожен житель цієї країни володіє в середньому 513 тисячами доларів. Далі йдуть Австралія (403 тисячі доларів), Норвегія (380 тисяч доларів) і Люксембург (315 тисяч доларів).

Загалом найбагатші країни світу розташовані в Північній Америці, Західній Європі, Тихоокеансько-Азіатському регіоні і на Близькому Сході.

Згідно з висновками аналітиків, в цілому у світі, попри несприятливі економічні умови, статки домогосподарств до середини року зросли на 4,9%, досягнувши небаченого раніше показника у 241 трильйон доларів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На вулицях Львова ...
Наступна новина: ITF Іспанія. Ковалець - у ...

КОМЕНТАРІ