Леонід Бицюра: "На позашкільну освіту держава не виділяє ні копійки, водночас фінансування силових структур зростає"

Леонід Бицюра: "На позашкільну освіту держава не виділяє ні копійки, водночас фінансування силових структур зростає"

11.10.13 08:52 0 826
7 жовтня 2013 року у Всесвітній день дій за гідну працю в Тернопільському прес-клубі відбулося засідання на тему "Сучасний стан соціяльно-трудових відносин в Тернопільській області". У дискусії взяв участь заступник міського голови Тернополя свободівець Леонід Бицюра, представники обласної влади, члени обласної ради профспілок та обласного центру зайнятості.

"Особливістю Тернопільської области є структура зайнятости населення. Через те, що у нас відсутній великий сегмент зайнятих в промисловості, ми маємо зменшення виплат і заборгованість по зарплаті. Це стосується галузей охорони здоров'я, освіти, соціяльного захисту", – зазначив у своєму виступі Леонід Бицюра.

Парадоксальні явища, за словами націоналіста, спостерігаються не тільки на Тернопільщині, а й по всій Україні. Особливо це стосується структури видатків. Буває, що ціни на медикаменти, продукти харчування в Тернопільській області в 2-3 рази вищі, ніж в Европі. Відповідно заробітна плата низька, а ціни завищені. Звідси – неплатоспроможність громадян. Але це питання має врегулювати державний контроль за ціноутворенням на державному рівні.

"Нині багато галузей недофінансовано. У б'юджеті міста не вистачає 3 млн. гривень на фінансування охорони здоров'я, ще 10 млн. гривень потрібно на зарплату працівникам освіти. Вже другий рік поспіль з Держб'юджету не виділяється ні копійки на фінансування закладів позашкільної освіти. Хоча Президент заявляє у свої реформах про розширення дошкільних закладів, збільшення кількості гуртків. Натомість збільшилося фінансування правоохоронних органів, міліції, СБУ", – зазначив свободівець.

За словами Леоніда Бицюри, багато фінансових проблем, які є в області та місті – загальнонаціонального рівня. Тому розв'язати їх на обласному чи міському рівні просто неможливо.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Наряд ДСО затримав ...

КОМЕНТАРІ