Волинські правоохоронці разом з лісниками розшукали бабусю та її онука, які загубилися в лісі

Волинські правоохоронці разом з лісниками розшукали бабусю та її онука, які загубилися в лісі

11.10.13 08:40 0 967
72-річна жінка та її 8-річний онук, жителі Рівненщини, вісім годин блукали у волинських лісах, аж доки не побачили ліхтарі рятівників.

Того дня сім’я з Кузнецовська збирала гриби в Маневицькому районі Волині. Коли настав час повертатися додому, з’ясувалося, що пані Ольги та її онука Михайлика ніде немає. Цілий день бабуся з онуком не відходили далеко від дочки та її чоловіка. Час від часу вони зустрічалися та перегукувалися, аж раптом, 8-річний Михайлик та 72-річна Ольга Опанасівна на голосні вигуки родичів перестали відповідати.

Було близько шостої години вечора. Уже сутеніло, тож гаяти час на самостійні пошуки не стали і одразу викликали правоохоронців. Завдяки умілим організаторським здібностям начальника відділу дільничних інспекторів міліції Маневицького райвідділу міліції Вадима Каращука на допомогу прибули працівники міліції та місцевого лісництва.

– Кількагодинні пошуки не приносили результатів, – розповів Вадим Каращук. – Ми переживали, щоб бабуся з онуком не дійшли до боліт, адже там знайти їх буде дуже важко. Лише близько 2-ї години ночі за кілька метрів до кордону з Рівненщиною лісівники почули, що на їхній клич хтось відгукується. Присвічуючи ліхтарями, вони побачили у темряві Ольгу Опанасівну та Михайлика.

– Ми натрапили на роздоріжжя тому, напевно, пішли неправильною дорогою і не змогли повернутися до батьків, – розгублено повідомив хлопчик.

Згодом його бабуся розповіла, що вони будь-що намагалися вийти до людей: «Ми весь час намагалися вийти з лісу. Неважливо, де саме, аби тільки до людей. Йти було важко, холодно, ще й боліли ноги. Почергово відпочивали, присівши на відро. Я переживала за Михайлика, щоб він не замерз і не злякався».

Бабусю та її онука відразу пригостили гарячим чаєм та відвезли до рідних, які від хвилювань не знаходили собі місця.

За добросовісне ставлення до службових обов’язків та допомогу у пошуках жителів Рівненщини начальник управління МВС України у Волинській області Олександр Терещук нагородив Вадима Каращука, районного мисливствознавця Миколу Корця та головного лісничого маневицького лісгоспу Олександра Чернишина іменними годинниками.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Правоохоронці міста Львова ...

КОМЕНТАРІ