Тернопільські міліціонери розшукали зловмисника, який викрадав ноутбуки з кімнат гуртожитків

Тернопільські міліціонери розшукали зловмисника, який викрадав ноутбуки з кімнат гуртожитків

11.10.13 11:54 0 722
Ноутбуки – основна цінність, на яку полював львівський гастролер у гуртожитках тернопільських навчальних закладів. Злодійська діяльність заїжджого крадія била рекорди – за один похід кімнатами студентів він виніс п’ять ноутбуків та два фотоапарати.

Як розповів начальник Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ Олександр Хілюк, за попередніми даними, до Тернополя зловмисник навідувався двічі. Доїжджав зі Львова рейсовим автобусом. Місце, де чинив протиправне – гуртожитки, в яких мешкають студенти.

Під час досудового слідства з’ясувалося, за два дні, коли львів’янин з’являвся у Тернополі сталося шість крадіжок, до яких він виявився причетним. Збитки від відвідин непроханого гостя вимірювалися тисячами гривень, адже техніка, яку викрадав, вартує недешево.

Вдалося довести причетність підозрюваного до викрадення восьми ноутбуків та двох фотоапаратів. Загалом, сума збитків сягає майже тридцять тисяч гривень.

Як стороння людина проникала до студентських гуртожитків – відповідь на це запитання шукають правоохоронці. Зі слів самого підозрюваного, деколи вдавалося користатися відсутністю вахтерів, а інколи – шляхом обману, представляючись студентом. Чому ті, хто зобов’язаний пильнувати за порядком у гуртожитках, не були присутні на робочому місці, або безвідповідально поставилися до своїх зобов’язань – з’ясують правоохоронні органи.

Лише в одному випадку злодюзі вдалося потрапити до кімнати шляхом вільного доступу – забудькуваті студенти не замкнули вхідних дверей, в інших – двері вибивав плечем.

За один день перебування у Тернополі лиходієві вдалося проникнути до гуртожитків економічного вищого навчального закладу та педагогічного університету. Тоді з трьох кімнат зникли три ноутбуки. Рекордним був похід до гуртожитків, що поблизу центрального ринку. За раз збагатився п’ятьма портативними комп’ютерами та двома фотокамерами. Частину краденого здав у ломбарди, решту продав на ринку.

Дії львів’янина слідчі кваліфікували частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України. Покарання, яке зловмисник отримає за вчинене, стане доповненням до терміну, що його лиходій уже відбуває, адже засуджений Львівським судом за аналогічні злочини. До слова, для 26-річного молодика це не перший кримінальний досвід. В минулому він вже двічі сидів на лаві підсудних за пристрасть до чужого майна.

Більше про це та інше дивіться о 23.25 у відомчій телепрограмі МВС «Crime news» на «5 каналі»

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ