Львів: «Сильна держава може існувати тільки тоді, коли є сильні міста», - Олівер Вайгль

Львів: «Сильна держава може існувати тільки тоді, коли є сильні міста», - Олівер Вайгль

11.10.13 08:56 0 759
У рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», що реалізовується Львівською міською радою та Німецьким товариством міжнародної співпраці (GIZ), впродовж 10-11 жовтня відбувається І Українська академія інтегрованого міського розвитку. Тема академії: покращення громадського простору як імпульс для сталого розвитку неблагополучних частин міста.

Академія інтегрованого міського розвитку має ініціювати в Україні процес обміну досвідом між містами та розвинути діалог на тематику інтегрованого розвитку міста на національному рівні.

— ми маємо можливість обмінятися досвідом з представниками з Німеччини. З однієї сторони, це представник національного рівня з міністерства, я кий може поділитися своїм досвідом, а також з іншого боку представник місцевого рівня з м. Лейпциг, який поділиться досвідом роботи на місцях. І ми дуже сподіваємося, що учасники нашого заходу використають його, щоб обмінятися досвідом і використають цей досвід на національному рівні. — Іріс Ґляйхманн, керівник проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) у Львові

— Зі сторони Федерального уряду ми маємо таку переконливу точку зору, що сильна держава може існувати тільки тоді, коли є сильні міста. На основі нових вимог і нової проблематики ми мусимо знаходити нові рішення, про які 10 років тому ми ще не думали. І ці рішення завжди є на місцевих рівнях, там де їх використовують. І завдання національного рівня – ті рішення, які прийняті на місцях, поширювати на територію цілої держави. Завдання національного рівня — надати інструменти, щоб втілити ці рішення. Я приємно здивований тим, що така робота відбувається у Львові, що Львів разом з GIZ шукають рішення для вирішення певних проблем на місцевому рівні і намагаються поширити їх далі. Львів у цьому плані є на крок попереду, ніж Німеччина. — Др. Олівер Вайгль, представник Федерального Міністерства транспорту,будівництва та містопланування

— Я думаю, що найкращі проекти – це ті, які виникають на рівні міста, і до реалізації яких залучена адміністрація міста та самі мешканці. Важливим є досвід інших міст, але насамперед потрібні хороші «голови», які можуть думати. Не потрібно цей досвід просто брати з інших країн, а можна його знати і припасувати до місцевих потреб. Це те, чого ми навчились у Лейпцигу. — Ґеркенс Карстен, представник управління оновлення міста та підтримки житлового будівництва м. Лейпциг

Впродовж дводенної академії учасникам буде представлено найкращий міжнародний досвід благоустрою громадського простору та ревіталізації неблагополучних частин міста.

За підтримки міжнародних експертів, на прикладі площі Старий Ринок учасники спільно розроблять пропозиції своїх майбутніх дій для благоустрою площі, а також сталого розвитку району Підзамче. При цьому буде визначено оптимальні методи роботи та залучення мешканців, сплановано заходи, спрямовані на підвищення рівня свідомості та роботу з громадськістю, а також необхідні додаткові заходи. Метою академії є надати учасникам знання та досвід, які вони могли би втілювати у своїй подальшій діяльності.

В І Українській академії інтегрованого міського розвитку бере участь близько 60 учасників з понад 15 великих та малих міст України. Серед запрошених голови та головні архітектори міст, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, начальники та працівники управлінь містобудування та архітектури, а також управлінь охорони історичного середовища.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лауреатом Нобелівської ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ