У Луцьку презентовано проект «Створення ефективної системи здорового харчування школярів»

У Луцьку презентовано проект «Створення ефективної системи здорового харчування школярів»

11.10.13 12:08 0 1271
У залі засідань міської ради відбулася робоча зустріч з презентації проекту «Створення ефективної системи здорового харчування школярів» з впровадженням електронної картки учня.

У ній взяли участь міський голова Микола Романюк, Президент громадської організації «Асоціація регіонального розвитку», депутат міської ради Анатолій Пархом’юк, експерт підприємства «Комп’ютерно-касові системи» Олександр Калінін, начальник управління освіти Олег Гребенюк, начальник відділу фінансового контролю та аудиту Валентина Малютіна, заступник начальника управління економіки Любов Івевакова, керівник КП «Луцький комбінат шкільного та студентського харчування» Світлана Шмід, директор навчальних закладів міста, надавачі послуг з харчування, представники банківських установ, депутати Луцької міської ради.

Міський голова у вступному слові зазначив, що це перша робоча зустріч, яка дає можливість присутнім познайомитися зі світовою практикою ефективного харчування дітей. «Ми повинні вчитись, пізнавати нове, пробувати використовувати кращий досвід у наших умовах», – сказав міський голова. Він акцентував на тому, що під час наступних робочих зустрічей до спілкування запросять батьківські комітети, представників банківських установ, щоб напрацювати рішення, яке задовольняло б усіх.

Олександр Калінін презентуючи проект інформаційних технологій «Автоматизація шкільних їдалень», повідомив, що Луцьк в числі перших пробує реалізувати проект, а практика свідчить, що перші завжди мають кращі результати. Він розповів про свою компанію, яка займається програмним забезпеченням.

За його словами, презентована програма передбачає використання карток учнями для розрахунків за харчування, а це дозволить контролювати, аналізувати та планувати всю систему дитячого харчування в місті, скоротити необґрунтовані витрати, значно підвищити ефективність використання бюджетних коштів на організацію дитячого харчування. Головне це дасть можливість диференційовано підходити до харчування різних категорій дітей, для різних вікових категорій картки будуть різних кольорів. Картка дасть можливість простежити, яку кількість коштів і на які продукти затратила дитина. Поповнювати картку батьки зможуть через термінал, або в банку. Передбачені окремі картки для пільгових категорій дітей.

Щодо технічного забезпечення, то воно не потребує великих фінансових затрат і в разі позитивного рішення батьківської громади буде здійснюватися централізовано.

Анатолій Пархом’юк подякував усім, хто взяв участь в обговоренні нового проекту. «Таким чином, ми калькували систему на конкретне середовище, щоб побачити позитивні і негативні моменти», – сказав він.

Микола Романюк підсумовуючи результати робочої зустрічі, запросив керівників навчальних закладів долучитися до робочої групи з розробки концепції дитячого харчування в місті. «У місті не було нарікань на якість харчування, але були претензії до обліку. А нова система допоможе врегулювати це питання. Потрібно напрацювати рішення, яке буде корисним для громади», – сказав міський голова.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська класична ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ