Борчиня Ірина Гусяк – краща спортсменка Львівщини за підсумками вересня 2013 року

Борчиня Ірина Гусяк – краща спортсменка Львівщини за підсумками вересня 2013 року

11.10.13 13:36 0 940
Традиційне щомісячне голосування членів виконкому відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області (голова Віктор Шемчук) та членів колегії управління молоді та спорту облдержадміністрації (начальник Юрій Майборода) визначило кращим спортсменом Львівщини за підсумками вересня 2013 року борчиню Ірину Гусяк.

На чемпіонаті світу з вільної боротьби (Будапешт) у підсумковому протоколі вагової категорії 55 кг представниця національної збірної команди України Ірина Гусяк виявилася на п’ятому місці.

Спочатку вона впевнено перемогла представниць команд Індії та Канади. У чвертьфіналі жереб звів Ірину з грецькою спортсменкою Преволакі, яку вона поклала на лопатки. У півфіналі львів’янці протистояла найдосвідченіша спортсменка сучасної жіночої вільної боротьби, триразова Олімпійська чемпіонка і тепер уже одинадцятиразова чемпіонка світу, японка Саорі Йошида. Підсумок сутички виявився не на користь української спортсменки.

За бронзову нагороду Ірина боролася з відомою їй з Універсіади 2013 року росіянкою Валерією Кобловою. На Універсіаді перемогу святкувала росіянка. У Будапешті перевага також була на боці В.Коблової, хоча тепер сутичка була більш запеклою. У підсумку Ірина Гусяк виявилась п’ятою.

При цьому варто зауважити, що львів’янка вперше виступала на змаганнях такого рангу й досвід, який вона здобула у Будапешті, допоможе їй досягати нових перемог.

Ірина Гусяк та її тренер незабаром будуть відзначені цінними подарунками від генерального ІТ–партнера відділення НОК України у Львівській області ТзОВ «Техніка для бізнесу».

Принагідно варто зауважити, що Ірина Гусяк вже визнавалася кращою спортсменкою Львівщини в жовтні 2012 року.

Довідково:

Гусяк Ірина Степанівна, народилася 30.04.1999 р. у м.Трускавець Львівської області. Майстер спорту України міжнародного класу, член національної збірної команди України з боротьби вільної. Випускниця Львівського училища фізичної культури, Львівського державного університету фізичної культури.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ