В Житомирській області рятувальники проводять роботу щодо запобігання пожежам в осінньо-зимовий період

В Житомирській області рятувальники проводять роботу щодо запобігання пожежам в осінньо-зимовий період

11.10.13 12:22 0 842
10 жовтня з метою попередження пожеж в осінньо-зимовий період рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання Бондарівської сільської ради Овруцького району. Цього року тут виникло 2 пожежі, під час яких загинуло 5 осіб.

До відпрацювання вони залучили фахівців районного відділу освіти, управління праці та соціального захисту населення, служби у справах дітей, медичних працівників, правоохоронців та активістів Добровільного пожежного товариства. Сільська рада залучила пічників та енергетиків.

Із числа вищезгаданих посадовців було створено кілька груп та за їх участі проведено комісійні обстеження житлових будинків мешканців сіл Красносілка та Бондарі. Особлива увага приділялася одиноким хворим людям, інвалідам, багатодітним сім’ям та особам категорії ризику. В ході обстежень проводилися бесіди з питань дотримання правил пожежної безпеки, розповсюджувалися пам’ятки, а дітям рятувальники вручили понад 200 книг «Король Попелюшко» з казками протипожежної тематики. Виявлені в оселях порушення правил влаштування електромережі та пічного опалення усувалися одразу пічниками та енергетиками, як соціальна допомога, організована Бондарівським сільським головою Андрієм Королем.

Завітали перевіряючі і до родини Ткач, у якій на початку 2013 року через порушення правил експлуатації пічного опалення вигоріла оселя та загинуло 4 дітей дошкільного віку. У сім’ї – поповнення: цього року народилася дівчинка. За підтримки сільської, обласної рад та райдержадміністрації їм виділено чотирикімнатний житловий будинок, де тепер протипожежний стан відповідає усім вимогам.

По завершенню відпрацювання житлового сектору у Бондарівській загальноосвітній школі пройшла акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Окремо у двох вікових категоріях, з учнями молодших та старших класів, рятувальники провели бесіду щодо попередження пожеж у побуті в осінньо-зимовий період, навчили діям на випадок пожежі та як надати першу медичну допомогу при опіках. Молодші школярі подивилися мультфільм «Фокс і Трот поспішає на допомогу», який яскраво демонструє правила користування домашньою побутовою технікою, безпечної поведінки при виникненні пожежі та інші важливі поради для малечі. З дітлахами були проведені веселі та повчальні конкурси на знання правил безпеки, розгадування загадок та ребусів, за які кожен отримав подарунки. Протягом усього заходу маленьких учасників розважав ляльковий персонаж дракончик Коша, відомий юним мешканцям області як герой дитячої телепрограми про безпечне життя «Школа незвичайних наук».

Щойно закінчилися заходи у школі, як пролунав сигнал тривоги, що сповіщав про необхідність негайно залишити приміщення закладу. Так розпочалися практичні тренування з евакуацією дітей з будівлі школи та відпрацюванням дій добровільної пожежної дружини і рятувальників ДСНС у випадку виникнення пожежі. Бійці 12 державної пожежно-рятувальної частини м. Овруч провели показові заняття перед учнями та педколективом з правил застосування вуглекислотних і порошкових вогнегасників.

Також мешканці сіл та працівники установ, організацій змогли цього дня отримати консультації з питань пожежної безпеки та цивільного захисту під час особистого прийому громадян фахівцями Управління ДСНС України у Житомирській області. І дорослі, і діти були задоволені святом, яке їм подарували надзвичайники та наперебій фотографувалися із представниками мужньої професії.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ