Олексій Кайда: "Інфраструктурні облігації можуть стати причиною формування значного дефіциту б'юджету у майбутньому"

Олексій Кайда: "Інфраструктурні облігації можуть стати причиною формування значного дефіциту б'юджету у майбутньому"

11.10.13 12:46 0 902
Ухвалення законопроєкту № 2072 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо емісії цінних паперів" може створити передумови для масових запозичень коштів до б'юджету в умовах б'юджетної кризи і перекласти усі проблеми на майбутні періоди. Про це 10 жовтня 2013 року заявив народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда.

Свободівець повідомив, що у проєкті пропонується поділ корпоративних облігацій на інфраструктурні та біржові, що з економічної точки зору є не зовсім коректним тому, що інфраструктурні облігації можуть мати всі притаманні ознаки біржових облігацій.

"Вважаємо некоректним одне з положень, яке дозволяє власникам корпоративних облігацій право на участь в управлінні у випадках, передбачених законодавством. Це суперечить економічній суті облігацій, які є борговим цінним папером. Право на участь в управлінні може бути надано лише пайовим цінним папером", – наголосив Олексій Кайда.

Парламентар повідомив, що одним із головних нововведень є запровадження інституту інфраструктурних облігацій.

"Інфраструктурні облігації дуже поширені в країнах СНД (особливо, в Росії та Казахстані) при будівництві великих об'єктів, оскільки є дуже зручним способом залучення інвестицій під будівництво. Проблемою застосування в Україні такого інструменту є значний дефіцит б'юджету, оскільки основним інвестором, як показує практика, є держава. Тобто, інфраструктурні облігації стануть причиною формування значного дефіциту б'юджету у майбутньому, коли прийде строк виплати коштів за облігаціями", – наголосив Олексій Кайда.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ