Михайло Головко: "Запровадження нової системи державної реєстрації на нерухоме майно здійснювалося поспіхом і непродумано"

Михайло Головко: "Запровадження нової системи державної реєстрації на нерухоме майно здійснювалося поспіхом і непродумано"

11.10.13 12:36 0 893
Законопроєкт №2049а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо вдосконалення врегулювання відносин на об'єкти нерухомого майна), який вніс Кабінет Міністрів України – це вже не перший проєкт закону щодо запровадження нової системи державної реєстрації прав на нерухоме майно. Проте все в цій царині роблять поспіхом і непродумано. Про це 10 жовтня 2013 року заявив народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Головко під час розгляду відповідного документа.

Свободівець повідомив, що в проекті запропоновано внести кілька позитивних технічних змін до реєстрації прав на нерухоме майно.

"Цим документом врегульовують питання, пов'язані з отриманням органами державної реєстрації прав та нотаріусами інформації, яка зберігається у реєстрових книгах і реєстраційних справах, що формувалися підприємствами БТІ. Також передбачається звільнити Органи державної влади та ОМС від плати за надання витягу з Державного реєстру прав під час проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень", – зазначив Михайло Головко.

Парламентар також підкреслив, що негативом проєкту закону є скасування обов'язку подавати заяву про припинення обтяження протягом 5-ти робочих днів з дня припинення іпотеки.

"Скасування такої норми може призвести до зловживань обтяжувачів (переважно банків) у вигляді відмови від зняття обтяжень на нерухоме майно після виконання зобов'язань (наприклад, повного виконання кредитних зобов'язань). Та попри ці негативи, фракція ВО "Свобода" буде підтримувати ухвалення цього законопроєкту у першому читанні", – підсумував Михайло Головко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Закарпаття: на Іршавщині ...

КОМЕНТАРІ