На Донеччині міліціонери притягли до відповідальності недбайливих

На Донеччині міліціонери притягли до відповідальності недбайливих "фермерів"

11.10.13 13:45 0 907
Співробітники відділу ветеринарної міліції обласного главку Донеччини припинили діяльність незареєстрованого господарства з вирощування птиці. Власники працювали всупереч законодавству і необхідним санітарним нормам.

У відділ надійшов сигнал з державної ветслужби про те, що на території Донецької області працює приватна ферма з вирощування пернатих, яких, до того ж, завезено невідомо звідки. Побоюючись спалаху пташиного грипу та інших серйозних захворювань, міліціонери виїхали з перевіркою на місце.

Як розповів начальник відділу ветеринарної міліції ГУМВС області Євген Нікулін, у ході перевірки з'ясувалося, що робота на фермі ведеться в умовах повної антисанітарії. Відходи забою не утилізовані належним чином та розкидані по всій прилеглій території. Господарство розташоване в сільській місцевості, відходи, що гниють, приваблюють своїм запахом диких тварин, які можуть бути рознощиками різних захворювань, у тому числі сказу.

Крім того, ймовірно, що вирощування кількох тисяч птахів проходило без належної вакцинації, а забій проводився без контролю і в антисанітарних умовах. Реалізовувалося м'ясо в торговій мережі в обхід лабораторій і без будь-яких документів. Такий товар міг забезпечити покупцеві не лише вечерю, а й сальмонелу.

Власникам було вручено припис про припинення діяльності господарства.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 227 КК України (випуск на ринок України небезпечної продукції).

ВЗГ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Працівники ...

КОМЕНТАРІ