ДПІ у м. Чернівцях: Достойна зарплата - відшкодування автоматом

ДПІ у м. Чернівцях: Достойна зарплата - відшкодування автоматом

11.10.13 13:27 0 1163
З початку року чернівецьким платникам на розрахункові рахунки відшкодовано 24,8 млн. грн. податку на додану вартість.

За процедурою автоматичного відшкодування отримали кошти на розрахунковий рахунок в банку чотири підприємства обласного центру (ТОВ «Машзавод», ВККФ «Автокомплект ЛТД», ТОВ «Інтерм» та ПП «Артон»). Загальна сума відшкодованого «автоматом» ПДВ складає 13,7 млн. грн., що становить понад 55,0% від усього відшкодованого податку.

Підприємства - виробники мають можливість не відволікати обігові кошти, а використовувати їх для розвитку реального сектора економіки. Державна податкова інспекція у м. Чернівцях очікує збільшення кількості „автоматичних відшкодуванців”, але це залежить, насамперед, від самих платників. Як правило, чернівецький бізнес „пробуксовує” на одному - двох критеріях, основним з яких є низький рівень заробітної плати.

Для аналізу ситуації з відшкодуванням ПДВ в міській податковій інспекції діє робоча група, яка проводить моніторинг діяльності суб”єктів господарювання та здійснює інвентаризацію тих причин, які не дають можливості платнику потрапити до реєстру „автоматичних відшкодуванців”. Відбуваються зустрічі із керівниками потенційних претендентів, під час яких податківці інформують їх про правові підстави не включення до відповідних реєстрів.

Відповідність критеріям автоматичного відшкодування - один із показників цивілізованого ведення бізнесу. Керівники та головні бухгалтери підприємств, які відшкодовують податок на додану вартість «автоматом», мають змогу переконатися, що автоматичне бюджетне відшкодування реально працює без втручання людського фактора. Завдяки новим технологіям процес здійснюється приблизно втричі швидше. Тому, сподіваємось, що найближчим часом ряди „автоматичних відшкодуванців” поповняться.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Спільні заходи із ...
Наступна новина: У Києві відбудеться ХХVII ...

КОМЕНТАРІ