Олег Тягнибок: «Позиція ВО «Свобода»: українська нація – складова частина европейської спільноти»

Олег Тягнибок: «Позиція ВО «Свобода»: українська нація – складова частина европейської спільноти»

11.10.13 20:26 0 1120
11 жовтня 2013 року голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Верховній Раді України Олег Тягнибок взяв участь у круглому столі з питань европейської інтеграції за участи Комісара Европейського Союзу з питань розширення та Европейської політики сусідства Штефана Фюле.

Лідер ВО «Свобода» привітав учасників зустрічі та висловив сподівання, що нинішня місія Ш. Фюле буде позитивною. Зокрема, під час виступу Олег Тягнибок поінформував присутніх щодо позиції ВО «Свобода», а також виборців партії в частині евроінтеграційних процесів.

«Свобода» цілковито підтримує приєднання української держави до европейської спільноти. Наша позиція базується на утвердженні української нації як складової частини европейської цивілізації. Для нас важливо, щоби традиційні европейські цінності запанували в Україні, бо для українців вони є ментально сприятливі для життя», – зазначив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів окреслив надважливі моменти, які будуть сприяти Україні після позитивних рішень у Вільнюсі цього року та наголосив на шаленому тиску, який чинить нині Кремль на українську державу.

«Україна зараз перебуває під неймовірним тиском зі сторони Москви в інформаційному, гуманітарному, релігійному, економічному та в инших напрямах. Після того, як Україна підпише у Вільнюсі Угоду про асоціяцію, певний період часу для нас буде непростим. Однак українське суспільство має усвідомлювати, що це буде чіткий крок від геополітичного впливу Російської федерації на Україну. Однак бажання надалі окуповувати українську державу зі сторони Кремля – незаперечний факт.

Розпочнуться також дуже позитивні процеси позбавлення українців від постколоніяльного, посткомуністичного й «постсовкового» впливу, які, на жаль, до цього часу панують у частини українського населення. Такий крок чітко відсепарує і визначить майбутнє української держави в европейському напрямку», – підкреслив Олег Тягнибок.

Парламентар також прокоментував поширення інформації щодо начебто розколу України у питанні евроінтеграції: «Це брехня і неправда, бо ніякого розколу в Україні немає. Якщо звернутися до статистичних даних, то можна помітити, як зростає в уявленні та свідомості українців прихильність до евроінтеграційних процесів. Соціологічні опитування протягом останніх п’яти років свідчать, що Україна все більше прагне до Европи. Українці – це є европейська нація, і наше майбутнє –виключно в Европі. Чим правильнішими й активнішими будуть кроки української сторони, тим позитивніші сигнали щодо наших дій ми будемо отримувати з Европи. Динаміка ж сприйняття цивілізаційного европейського розвитку для України буде укріплюватися. Сподіваюся на позитивне розв’язання надважливих для українців і европейців питань. Також маю надію, що усі країни, від яких залежить питання асоціяції у Вільнюсі, будуть підходити до ухвалення рішення за мотивами не того, що робить теперішній режим в Україні, а керуватимуться тим, яке майбутнє ми бачимо як для України, так і для Европи».


Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: Коли ...
Наступна новина: Юрій Сиротюк: «Дії уряду ...

КОМЕНТАРІ