Івано-Франківщина: Західні регіони України мають стати драйверами економічної інтеграції з ЄС, - Міністр Олександр Клименко

Івано-Франківщина: Західні регіони України мають стати драйверами економічної інтеграції з ЄС, - Міністр Олександр Клименко

11.10.13 18:08 0 983
У період підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з ЄС західні регіони України мають стати драйверами економічної євроінтеграції. Про це заявив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко під час зустрічі з інвесторами Західної України в селі Барвінок Закарпатської області сьогодні, 4 жовтня 2013 року.
«На сьогодні з усіх регіонів України саме західні, і, перш за все, Закарпаття мають досвід тривалого транскордонного співробітництва з країнами Євросоюзу. Місцевий бізнес активно використовує таку конкурентну перевагу, як наявність спільного кордону з ЄС. У рамках зони вільної торгівлі певна дифузія економіки України з економіками країн ЄС неминуча. Західний регіон – єдиний, де цей процес вже відбувається з об’єктивних причин. Зараз ваш досвід стане в нагоді бізнесменам усієї країни», - підкреслив Міністр.
За його словами, у західних регіонах сьогодні активно розвивається підприємницька ініціатива. У трьох областях – Закарпатській, Івано-Франківській та Львівській – працюють майже 78 тисяч підприємств. Значна частина з них – створені за участі іноземного капіталу. Тільки в Закарпатській області представлені інвестори з 51 країни.
Олександр Клименко запевнив бізнес, що зусилля уряду спрямовані на розвиток підприємницької ініціативи та збільшення інвестицій. Зокрема, Міністерство доходів і зборів у своїй роботі орієнтується на спрощення процедур адміністрування податків і митних платежів, зниження документообігу, впровадження електронних сервісів.
Не менш важливим для підвищення конкурентоздатності українського бізнесу є позитивні тенденції щодо відшкодування ПДВ, у т.ч. повернення заборгованостей попередніх років. Зокрема, підприємствам, що працюють у трьох західних областях, станом на 1 жовтня відшкодовано 2,5 млрд.грн. ПДВ при заявці 1,48 млрд.грн. При цьому 35,3% від загальної суми відшкодування бізнес отримав в автоматичному режимі за спрощеною процедурою.
Міністр підкреслив важливість збільшення кількості малих та середніх підприємств для економічного розвитку західних регіонів. «Переконаний, що синхронізація зусиль Головного управління Міндоходів в регіоні та обласної влади у питаннях підтримки малого бізнесу матиме позитивний ефект для розвитку підприємницької ініціативи», - відзначив Олександр Клименко.
Під час зустрічі Міністр також запевнив представників бізнесу, що задля активізації транскордонного співробітництва з ЄС створюються належні умови та відповідні спрощення митних процедур для безперешкодного та комфортного перетину кордону товарами і громадянами.
Під час робочого візиту до Закарпатської області Міністр Олександр Клименко також відвідав пункт пропуску українсько - угорського кордону «Чоп - Захонь», де проінспектував хід реконструкції митного посту «Тиса» та поспілкувався із громадянами, що перетинають кордон.

Прес-служба ГУ Міндоходів України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ