Тернопільщина: Оформили договір оренди землі – подайте декларацію

Тернопільщина: Оформили договір оренди землі – подайте декларацію

11.10.13 20:21 0 960
Порядок адміністрування плати за землю регулюється положеннями розділу XIII Податкового кодексу України.
Відповідно до п.286.4 ст.286 цього кодексу за нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.
Тому за нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі у вересні цього року податкову декларацію з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) слід подати не пізніше 21 жовтня 2013 року, оскільки 20 жовтня – вихідний день.
У випадку, якщо платник на поточний рік вже звітував за земельні ділянки, що перебувають у його власності (користуванні), а право власності на інші ділянки отримано протягом року, такий суб’єкт господарювання має подати нову звітну декларацію. Зробити це необхідно за місцезнаходженням таких земельних ділянок протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому виникло таке право (у поточному місяці – цей термін припадає на 21 жовтня, так як 20 жовтня - вихідний).
Нагадаємо, що платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого подають до територіального органу Міндоходів України податкову декларацію на поточний рік. Декларація подається за місцезнаходженням земельної ділянки з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Тернопільщина: Коли ...

КОМЕНТАРІ