Чи звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла субпідрядниками?

Чи звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла субпідрядниками?

11.10.13 21:21 0 983
Застосовувати податкову пільгу щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла, встановлену п. 197.15 ст. 197 р. V Податкового кодексу України, мають право лише ті суб’єкти господарювання - платники податку на додану вартість, які є забудовниками.
Також такі суб’єкти повинні бути визначені виконавцями регіональної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла у відповідному регіоні (вказані у паспорті такої програми) і безпосередньо здійснюють будівельно-монтажні роботи. При цьому земельні ділянки, на яких здійснюється таке будівництво, мають бути включені до відповідного переліку, а саме будівництво має відповідати всім перерахованим вище вимогам щодо фінансування, технічних та інших умов, визначених як Законом України від 25.12.2008р. №800-VI “Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва”, так і відповідними нормативно-правовими актами, розробленими на виконання цього Закону.
Інші суб’єкти господарювання - платники податку на додану вартість, які виконують роботи для забезпечення будівництва доступного житла за договорами субпідряду з виконавцями регіональної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла, права на використання пільги з оподаткування не мають та надають послуги виконавцям з нарахуванням податку на додану вартість за повною ставкою за загальновстановленими правилами.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Жодне звернення у ...

КОМЕНТАРІ